Helmond Sport – Roda JC

Op vrijdagavond 19 februari zal Roda JC afreizen naar het SolarUnie Stadion in speelronde 25 van het seizoen 2020/2021. De wedstrijd betekent voor een groot deel van de staf van Roda JC een bezoek aan de oude werkgever. Jurgen Streppel (trainer), Remond Strijbosch (assistent-trainer) en Rein van Duijnhoven (keeperstrainer) hebben allemaal een verleden bij Helmond Sport. 

Streppel speelde in twee periodes voor Helmond Sport (‘90-’92 & ‘97-’05) en zou direct na zijn laatste seizoen als voetballer achtereenvolgens de jeugd, het tweede elftal en later ook het eerste elftal gaan trainen.
Naast Streppel kennen ook Van Duijnhoven en Strijbosch Helmond Sport als hun broekzak. Beiden bekleedden allerlei functies bij de club: van speler tot jeugdtrainer en van assistent-trainer tot keeperstrainer. 

Met Roda JC treft Helmond Sport een tegenstander die eveneens strijdt voor een plek in het linkerrijtje, of misschien zelfs wel voor een plek in de play-offs. Het sleutelwoord bij Roda JC dit seizoen is toch wel wisselvalligheid: een reeks van keurige resultaten kan worden afgewisseld met een reeks waarin weinig tot geen punten worden behaald. Zo won Roda JC vier van de eerste vijf speelrondes in het huidige seizoen en werd vervolgens in speelronde zes tot en met dertien niet één keer gewonnen. 

In Kerkrade werd eerder dit seizoen een uiterst knap punt behaald. Nadat lang tegen een 2-0 achterstand werd aangekeken, wist Helmond Sport uiteindelijk via Duijvestijn en Goselink alsnog een punt over de streep te trekken. 

Helmond Sport – Roda JC is een affiche dat nog niet vaak op de rol stond. Vorig jaar kon het duel vanwege COVID-19 geen doorgang vinden en in de vele jaren daarvoor speelde Roda JC dikwijls op een hoger niveau dan Helmond Sport. 

In het seizoen 2018/2019 werd Helmond Sport – Roda JC voor het laatst gespeeld en daar zullen de Limburgers met minder plezier aan terugdenken. Via Joeri Poelmans, Arne Naudts (2 keer) en Dylan de Braal werd toen met maar liefst 4-0 gewonnen.  

De laatste keer dat Roda JC op De Braak won was in de play-offs van het seizoen 2016/2017. Dani Schahin scoorde toen namens Roda het enige doelpunt.

Helmond Sport kan bij winst goede zaken doen op de ranglijst, want zoals gezegd mag Roda een concurrent voor het linkerrijtje worden genoemd. Wij hopen op een aantrekkelijke wedstrijd en wensen jullie veel plezier! 

Wil je meepraten over deze wedstrijd? Gebruik de hashtag #HelRod op Twitter en mis geen enkele update! 

BIJZONDER: 

Daar waar de meeste ploegen in de Keuken Kampioen Divisie de winterse transferperiode zonder al te veel spelersmutaties zijn doorgekomen is dat bij Roda JC wel even anders: zij zagen Roland Alberg en Jordy Croux vertrekken naar respectievelijk India en Japan. Daar kreeg de club Dylan Vente (gehuurd van Feyenoord) en Ali Messaoud (transfervrij overgenomen van het Deense Vendsyssel) voor terug.