Rond de Toss: nostalgie ontmoet nieuwe glorie

Jaren geleden verdween het tijdschrift Rondom de Toss uit het Helmondse straatbeeld en uit het stadion van Helmond Sport. Maar zoals vele andere grote cultclubs in de wereld een clubblad hebben, keert het ook in Helmond weer terug. Rond de Toss brengt de nostalgie van de club en de nieuwe glorie weer samen.

Bron: Helmond Dit Is Onze Wijk

Door de ontstane situatie rondom het nieuwe stadion heeft het spelersbudget van Helmond Sport zwaar te lijden. Het streefbedrag dat Rond de Toss op moet brengen, €20.000, zal volledig ten goede komen aan dat budget. “We hopen aan het eind van het jaar een cheque aan de club te kunnen overhandigen ter waarde van dit streefbedrag of zelfs nog meer. Daardoor weten de sponsoren ook waar hun geld naartoe gaat,” vertelt initiatiefnemer Maarten Driessen.

Sponsoren

Het blad wordt op woensdagen in het centrum van Helmond uitgedeeld, met een vooruitblik op de wedstrijd van het aanstaande weekend. “Rond de Toss moet echt een lokkertje naar het stadion worden, als er weer supporters in het stadion mogen uiteraard, daarom willen we het ook gratis toegankelijk maken voor iedereen.” Door middel van sponsoren en advertenties is het mogelijk om dit tijdschrift gratis aan te bieden. “Je hoeft niet voor een heel jaar advertenties te kopen”, zegt Driessen. “Je kunt per losse wedstrijd een advertentie plaatsen.” Het tijdschrift moet niet zomaar een wedstrijdblaadje worden, maar een heus collectorsitem voor de fans.

Het tijdschrift is sowieso voor een jaar, maar zal hopelijk daarna ook nog blijven bestaan. “Met een drukke baan en dan ook nog de organisatie van het blad kost het mij allemaal heel veel tijd,” vertelt Driessen. “Daarom hoop ik over een jaar de organisatie over te kunnen dragen naar iemand anders, zodat het clubblad gewoon kan blijven bestaan.” Helemaal zal Driessen niet verdwijnen bij Rond de Toss. “Daarvoor is de liefde voor Helmond Sport en het schrijven te groot. Ik blijf daarna dus wel gewoon als schrijver voor het blad, maar niet meer als organisator.

Nostalgie en nieuwe glorie

Sinds 2006 heeft Maarten Driessen een seizoenskaart voor Helmond Sport en zittend in het stadion, pratend met zijn mede-supporters kwamen de nostalgische verhalen over Helmond Sport naar boven. “De club heeft vele mooie seizoenen gehad. Er zijn spelers voorbij gekomen die later grote voetballers werden. Die verhalen worden nog steeds vertelt op de tribunes.” Het is voor Driessen dan ook een uitgemaakte zaak dat die nostalgie ook terug komt in het tijdschrift. “Het tijdschrift moet een combinatie worden van de nostalgie van de club, de wedstrijd die eraan zit te komen en hopelijk ook nieuwe glorie die de club gaat meemaken.”

Rond de Toss komt in een moeilijke tijd uit. Door de coronacrisis is het vinden van sponsoren lastiger, maar Maarten Driessen is er bijna zeker van dat het streefbedrag gehaald wordt. “Door de coronacrisis kunnen veel bedrijven hun werk niet uitvoeren en zijn ze dus ook minder geneigd om een advertentie te plaatsen. Gelukkig hebben we al een aantal adverteerders binnen en dat aantal kunnen we hopelijk gaan uitbouwen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het goed komt.”

Volgende week moet de eerste editie klaar zijn met op de cover de nieuwe aanwinst: Karim Loukili

Het hele artikel: https://helmond.ditisonzewijk.nl/rond-de-toss-nostalgie-ontmoet-nieuwe-glorie/


  • Unde sed saepe vel rerum
  • Ut quos eligendi voluptas nostrum
  • Ullam rerum ut iure
  • Consequatur id quis id consequatur
  • Nostrum nemo rerum officiis et nulla