Heel Helmond Sport geniet ervan

Wie had dit verwacht, dat we ons tijdens dit seizoen zo goed hebben kunnen ontwikkelen als team en als club. Dat we regelmatig thuiswedstrijden overtuigend hebben gewonnen met goed voetbal en dat we in middenmoot van de KKD zijn aanbeland. ‘Heel Helmond Sport’ geniet ervan.

Een heel groot verschil met het vorige zeer teleurstellende seizoen, dat door de coronapandemie tot vroege stilstand kwam waardoor we niet de kans kregen om ons van de laatste plek af te spelen.

Ook dit seizoen gingen verre van optimaal van start. 14 spelers namen afscheid en dus moest een nieuw team worden geformeerd. In het ‘technisch platform’ hebben we gebruik gemaakt van onze netwerken en kennis van zowel de KKD en de Tweede Divisie als de O21-competities. We hebben spelers kunnen contracteren die een gedegen BVO-opleiding in Nederland doorliepen en die op de een of andere manier nog niet de kans hadden gekregen zich te bewijzen in een eerste elftal. Met deze basisgedachte zijn we gaan selecteren, spelers die voor ons betaalbaar waren zoals Boyd Reith, Karim Loukili, Lance Duijvestijn, Rowen Koot en de meer ervaren Dean van der Sluijs.

Met KV Mechelen was vanuit Helmond Sport contact gelegd om samen te werken en we hebben vier talentvolle spelers bij ons kunnen onderbrengen, zowel voor hun ontwikkeling als om ons beter te maken. Later kwamen daar nog drie talenten van VVV-Venlo bij. Met Jelle Goselink, Robin Mantel en de helaas geblesseerd geraakte Dani Theunissen en de acht overgebleven contractspelers van vorig seizoen was de selectie compleet.

Gaandeweg is het team steeds fitter geworden en zijn we steeds beter gaan spelen. In het begin van het seizoen scoorden we nog te weinig en lieten we verdedigend nog weleens een steek vallen. Alles is nu anders: we scoren meer en krijgen minder doelpunten tegen. We zijn trots op ons steeds sterker wordende Helmond Sport dat vanavond tegen Roda JC de 3 punten in Helmond wil houden.

Roda JC, met bekende Helmondse technische stafleden geleid door Jurgen Streppel, zal daar anders over denken. Het gaat een interessante wedstrijd worden in de middenmoot van de KKD en de strijd om een playoff-ticket. Roda JC met veel individuele kwaliteiten en een hoger spelersbudget tegen Helmond Sport ‘grauwte smoel, ginne skrik’, op naar de weg omhoog en een nieuw stadion!

Wil Boessen