Beste Helmond Sport-supporters

Wat is er in Helmond veel gebeurd in de afgelopen zes maanden! Nadat we het vorige seizoen niet mochten afmaken, hebben we met zijn allen de draad opgepakt en zijn we in de zomer weer gaan bouwen aan de club. Echt met zijn allen. Eerst met acties in de stad: overal spandoeken en stickers. Voor iedereen die het nog niet wist, werd het overduidelijk dat de clubliefde van vele Helmonders misschien slechts smeulde, maar dat deze wachtte op een vonk die het vuur meteen aan zou wakkeren.

Die vonk werd geleverd door de trouwe supporters, de mensen die de club onvoorwaardelijk steunen, door dik en dun. Zij zochten de verbinding met sponsors, voetballiefhebbers, oud-bestuursleden, mensen in de politiek, noem het maar op. En zo ontstond er een speciaal gevoel, iets dat uniek genoemd mag worden. Een onverzettelijk soort van saamhorigheid en vertrouwen. Vertrouwen dat we samen op weg zijn naar een prachtige voetbaltoekomst voor onze club.

We hebben veel bereikt. Het voetbal dat we zien, inmiddels helaas alleen via televisie, is een verademing. Vanuit het niks is er binnen enkele maanden een team gebouwd dat menig tegenstander de schrik aanjaagt. Dat we er nog lang niet zijn en dat we meer punten verdienen: daar zijn spelers en staf van doordrongen. Een mooie uitdaging voor Wil Boessen en zijn mannen, te beginnen tegen FC Den Bosch.

Maar er is veel meer bereikt: “Rond de Toss” kwam terug. Er is een heuse shop in de Elzas Passage ontstaan. De Academy (jeugd) doet het meer dan goed en vanaf volgend jaar komt er weer een nieuw team bij. Het bestuur is uitgebreid. De stadionplannen binnen de MFSA zijn erdoorheen, met voorzieningen voor een mooi supportershome en faciliteiten voor de Academy. Een stadion met smoel en uitstraling, waar Helmond Sport nog vele mooie momenten gaat beleven.

De blik naar het nieuwe jaar: van harte wens ik jullie allemaal een goed en gezond 2021 toe. Hopelijk tot ziens in het SolarUnie Stadion, zodra het weer kan. We missen allemaal die speciale vrijdagavonden, samen in het stadion. Colaatje of een biertje erbij. Gespannen maar toch ook ontspannen. Wanneer dat moment zal zijn weten we nog niet, maar een ding is zeker: het beste moet nog komen voor onze club. Iedere dag een stapje beter, samen komen we verder.

Heel veel dank voor jullie support!

Voorzitter Philippe van Esch