Brian van Schaijk

Ik ben Brian van Schaijk en woon in Sint-Oedenrode. Ik ben 20 jaar en heb een seizoenkaart op Vak-O. Vanaf 2012 ben ik fan van Helmond Sport.

Wie is jouw favoriete Helmond Sport-speler aller tijden en waarom?

Dat is Stijn van Gassel. Hij kan goed keepen en kan ook hele mooie reddingen maken. Ik heb een shirt van Stijn gekregen en een videoboodschap, als steuntje in de rug tijdens de

coronaperiode. Dit kwam als een verrassing voor mij en ik was er ook erg blij mee.

Ook was ik fan van Wouter van de Steen in zijn tijd bij Helmond Sport. Ik stond naast hem op de teamfoto die ik heb gewonnen.

Wat was je mooisteHelmond Sport-wedstrijd ooit?

Dat was Helmond Sport – VVV Venlo op 17 april 2015. Helmond Sport won toen die wedstrijd. En wat het bijzonder maakt is dat ik toen FC Robinstijn Fan of the Match was. Dat houdt in dat ik met de spelers een balletje mocht trappen en met de scheidsrechter het veld op mocht lopen. Na de wedstrijd mocht ik naar het spelershome om handtekeningen te verzamelen en om even te kletsen met de spelers. Als klap op de vuurpijl kreeg ik de aanvoerdersband met de handtekening van Wouter van de Steen.

Wat is je favoriete Helmond Sport-moment?

Ik heb er meerdere, zoals op de teamfoto van Helmond Sport staan (twee keer zelfs) en trainen met de selectie van Helmond Sport. Die prijs heb ik toen gewonnen op de speciale verlengavond voor seizoenkaarthouders. Ik hoop mijn seizoenkaart in de toekomst nog heel vaak te mogen verlengen.

Een ander favoriet moment van mij is eigenlijk elke wedstrijddag. Ik kan niet wachten tot de wedstrijd begint. Helaas moeten we nu alle wedstrijden via de tv kijken. Maar ik hoop dat we snel weer naar het stadion mogen.

Waarvan geniet je het meest bij Helmond Sport?

Meestal geniet ik van een mooie wedstrijd met veel doelpunten en een gezellige sfeer met de supporters. In de rust ga ik meestal een (alcoholvrij) biertje pakken en wat kletsen met de supporters. Ook geniet ik van mijn ziege zagge-moment met de supporters.

Heb je nog een tip voor de trainer?

Wil Boessen, fijn dat je de trainer van Helmond Sport bent, blijf moed houden en dan gaan we zeker wat mooie wedstrijden meemaken.