De man achter @StadionDeBraak

De actieve Facebookers en Twitteraars met hart voor de club hebben het account ‘Stadion de Braak’ ongetwijfeld al een keer voorbij zien komen in hun timeline. Op dit account vind je allerlei Helmond Sport-nieuwtjes, foto’s, filmpjes en de nodige (voetbal)humor. In aanloop naar de derby stellen wij de man achter dit account een aantal vragen.

Hoe en wanneer ben je in aanraking gekomen met Helmond Sport?

Mijn eerste wedstrijd van Helmond Sport was in het seizoen 2005/2006. Ik studeerde toen aan het ROC Ter-AA, waar ik in de klas zat bij een jongen die in de jeugdopleiding bij Helmond Sport speelde. Hij haalde me over om mee te gaan naar Helmond Sport – VVV (1-1). Sinds die ene wedstrijd, mis ik nauwelijks nog wedstrijden, zeker thuis niet. Inmiddels ben ik ook bij nagenoeg alle uitwedstrijden te vinden.

Hoe ben je ooit op het idee gekomen om een Twitter- en Facebookaccount te beginnen en die te vernoemen naar het stadion?

Ik bezit het account al een tijdje, maar sinds de eerste corona-lockdown gebruik ik het actiever. Het account groeit nog altijd en dat is iets waar ik blij en trots op ben. Waarom ik het account vernoemd heb naar ons stadion? Simpel: gewoon omdat De Braak het mooiste stadion van Nederland is!

Je hebt thuis een waar Helmond Sport-museum, wat hangt er allemaal bij jou aan de muur?

Klopt. In mijn appartement hangt van alles wat met Helmond Sport te maken heeft. Zo’n 35 shirts (zie foto), tot handschoenen, voetbalschoenen, vaantjes en wedstrijdkaartjes. Ik heb onder andere het speciale geveilde shirt van het seizoen ’20/’21, het retroshirt van afgelopen seizoen en de voetbalschoenen van Robert van Westerop, waar nog resten gras op zitten van de Langeleegte in Veendam.

Welk item uit je collectie heeft voor jou de meeste waarde en waarom?

Heel lastig om één item te moeten kiezen, want eigenlijk zijn het er twee. Mijn allereerste wedstrijdkaartje en het shirt van Karim Loukili.

In de voorbereiding op het seizoen 2020/2021 sloot ik een weddenschap af met Karim. Als hij 15 treffers zou maken, zou ik een tattoo van hem nemen. Haalde hij dat aantal niet, dan kreeg ik zijn shirt. ‘Gelukkig’ bleef de teller steken op 9 doelpunten en daarom bezit ik nu zijn shirt. Vanwege de vele (media)aandacht die deze weddenschap kreeg, vind ik dit een van mijn mooiste items. 

Tot slot: de derby staat weer voor de deur, wat wordt de uitslag?
Het wordt tijd dat Helmond Sport eens laat zien dat het de beste club van de regio is, dus ik vermoed een klinkende 3-0 overwinning.

Benieuwd naar alle content van dit account? Zoek ‘Stadion de Braak’ op, op Facebook en/of Twitter en volg hem. Het is zeker de moeite waard!

Bram van Leuken