Helmond Sport – NAC Breda

Helmond Sport neemt het vanavond op tegen NAC Breda. Dit na de seizoensouverture bij TOP Oss vorige week, toen NAC als gastheer voor Jong AZ fungeerde.

Helmond Sport is voor de gasten uit Breda een traditioneel lastige uitwedstrijd. De afgelopen drie duels verloor Helmond Sport niet van NAC. De laatste Helmondse overwinning dateert uit 2017, toen dankzij goals van Steven Edwards en Teije ten Den een 2-1 einduitslag op het scorebord stond.

We moeten terug naar het vorige decennium (eind 1999) voor de laatste Bredase overwinning op Helmondse bodem (0-3).

De wedstrijd van vanavond zal op vele manieren anders zijn dan voorgaande ontmoetingen. Waar de Bredanaars normaal gesproken gesteund worden door een vol uitvak, zal vanavond niet één NAC-fan te bespeuren zijn in het SolarUnie Stadion.

Daarnaast zal Helmond Sport voor het eerst in jaren aantreden tegen NAC zonder huurspelers van die club. Formeel loopt de samenwerking nog door tot medio 2022, maar het is zeer de vraag of NAC nog beloftevolle spelers in Helmond gaat stallen.

Als we de selectie van NAC bekijken, zien we één speler met een Helmonds verleden, in de persoon van Mounir El Allouchi. De Nederlands-Marokkaanse middenvelder speelde tussen 2014 en 2016 anderhalf seizoen op huurbasis in Helmond. Het is opvallend dat van alle huurlingen die Helmond Sport de afgelopen jaren heeft gehad, El Allouchi de enige is die heden ten dage nog steeds in Breda onder contract staat.

Zet Helmond Sport de goede onderlinge resultaten voort, of is het toch NAC dat de punten mee naar huis neemt? We weten het over ruim anderhalf uur.

Wij wensen jullie in ieder geval een mooie en spannende wedstrijd!

Live meepraten over deze wedstrijd? Gebruik de hashtag #helnac op Twitter.

Bijzonder: NAC Breda stuurde in de voorbereiding Peter Hyballa de laan uit. De Duitse trainer was slechts zeven officiële wedstrijden de eindverantwoordelijke bij NAC.