‘Helmond is nu mijn club, daar ga ik alles voor geven’

Na een mislukt avontuur bij eredivisionist RKC keerde Dean van der Sluijs begin 2020 teleurgesteld terug bij TOP Oss. Daar speelde hij nog tien wedstrijden toen het coronavirus alles lam legde. Hij dacht goed na, sprak veel met zijn oud-trainer Wil Boessen en koos vervolgens weloverwogen voor Helmond Sport. In Helmond hoopt hij een frisse start te kunnen maken. Hij heeft vertrouwen in het team en sluit niet uit dat Helmond Sport dit seizoen gaat verrassen.

Van der Sluijs is een geboren en getogen Ossenaar. Hij leerde voetballen bij de amateurclub RKSV Margriet waar onder andere ook Ruud van Nistelrooij, Arnaut Danjuma Groeneveld en Marc van Hintum hun eerste minuten maakten. Na de jeugdopleidingen bij TOP Oss en FC Den Bosch werd hij de vaste linksback van TOP. Vorig seizoen begon fantastisch met een transfer naar eredivisionist RKC. Een blessure gooide roet in het eten en maakt dat hij met de nodige frustraties op zijn Waalwijkse periode terugkijkt. “Ik heb daar niet echt een kans gehad. Dat zit me eigenlijk nog steeds een beetje dwars”, aldus Van der Sluijs. Hij maakte het seizoen bij RKC niet af en keerde terug naar TOP Oss.

De overstap naar Helmond Sport was voor hem vrij logisch. “Ik was toe aan een nieuwe stap, nieuwe club, nieuwe trainer, veel minuten maken.” Zo nieuw was die trainer overigens niet, want Wil Boessen was ook bij FC Den Bosch en TOP Oss zijn oefenmeester. Het was Boessen die hem over de streep trok om het Helmond Sport-shirt aan te trekken. Maar niet alleen de trainer trok hem aan. “Ik ben iemand die een warm gevoel moet hebben bij een club en dat had ik bij Helmond Sport.”

Zijn eerste competitiewedstrijd met Helmond Sport was uitgerekend tegen TOP Oss. En dat ook nog eens op de dag dat hij zijn 25e verjaardag vierde. Hoe was het om te winnen van de club waar hij jaren had gespeeld? “Ik heb gewoon gejuicht. Helmond Sport is nu mijn club, dus daar ga ik alles voor geven en ook 100 procent voor juichen als we winnen!”

Van der Sluijs is al jaren een linksback die graag voetballend de oplossing zoekt. Hij krijgt weinig gele kaarten. “Dat is een van mijn verbeterpunten, ik moet soms zakelijker zijn in mijn verdedigen, af en toe moet er gewoon een bal de tribune in en soms moet je gewoon een kaartje pakken.”

Hij ziet Helmond Sport en TOP Oss als soortgelijke clubs, ook wat betreft supporters. Hij geniet van de derby’s tussen de Brabantse clubs. “Laatste keer was Eindhoven maar daar konden geen uit-supporters meekomen. Mooi dat de supporters ons toen aanmoedigden voordat we naar Eindhoven gingen.”

Zijn sportieve hoogtepunten tot nu toe waren tweemaal de play-offs, het behalen van een periodetitel en dat hij met RKC toch even aan de eredivisie mocht ruiken. Daar gaat het wat hem betreft niet bij blijven. “We hebben tot nu toe een zwaar programma gehad, maar we moeten hard blijven werken en niets laten lopen. Dan kunnen we misschien toch een keer stunten.”

Jan Driessen