Helmond Sport – ADO Den Haag

Een nieuwe speelronde en weer een nieuwe thuiswedstrijd voor Helmond Sport. Tijdens speelronde 13 maakt ADO Den Haag de reis naar het Helmondse, alwaar Helmond Sport de tegenstander gaat zijn in een rechtstreeks duel om wederom drie punten. De bal gaat op vrijdagavond 28 oktober vanaf 20.00 uur rollen in het GS Staalwerken Stadion.

Het duel tussen Helmond Sport en ADO Den Haag is misschien wel het duel der geplaagde trainers. Bij Helmond Sport staat Sven Swinnen al langere tijd onder grote druk, want de resultaten vallen behoorlijk tegen tot nu toe. Daar kan collega-trainer Dirk Kuijt van ADO Den Haag over meepraten. Eerder dit seizoen kwam een groep ADO-supporters verhaal halen op de training, maar vooralsnog staan beide trainers nog aan het roer van hun ploeg.

Zure druiven

Het scheelde vorig jaar slechts een aantal minuten blessuretijd, of ADO Den Haag was dit seizoen helemaal geen tegenstander van Helmond Sport geweest. In een knotsgekke play-off finale geeft ADO Den Haag een 3-0 voorsprong weg. In verlenging komen de Hagenezen opnieuw op voorsprong, maar wederom komt Excelsior langszij, waarna de Rotterdammers via een thriller van een penaltyserie hun ticket voor de eredivisie veilig stellen. Kortom: je mag wel stellen dat de druiven behoorlijk zuur waren in Den Haag na het mislopen van promotie.

Dramatische start

In de afgelopen transferwindow raakt ADO Den Haag twee sterkhouders kwijt. Sem Steijn vertrekt naar FC Twente en Jamal Amofa maakt de overstap naar Go Ahead Eagles. ADO haalt in diezelfde periode een aantal spraakmakende namen, zoals Joël Zwarts, Daryl Werker, Max de Waal en Mario Bilate. Daarnaast verlengde ADO de contracten van Ricardo Kishna en de zeer gewilde Thomas Verheydt.

Ondanks een aantal goede aankopen en het verlengen van twee belangrijke spelers, begint ADO dramatisch aan het seizoen. De eerste drie wedstrijden gaan allemaal kansloos verloren. Inmiddels lijkt ADO de draad enigszins opgepakt te hebben, want recentelijk wonnen de geel-groenen knap in Zwolle en in Breda en werd thuis van hoogvlieger FC Eindhoven gewonnen. 

Head to head

Vorig seizoen stond Helmond Sport – ADO Den Haag voor het eerst sinds lange tijd weer op het programma. De wedstrijd eindigde zoals die begon. Later in dat seizoen liep Helmond Sport in Den Haag tegen een (hele ongelukkige) nederlaag aan. Ricardo Kishna schoot zijn ploeg in de eerste helft op voorsprong.

Dylan Seys leek in blessuretijd een punt te redden voor Helmond, ware het niet dat Thomas Verheydt in de allerlaatste seconde van de blessuretijd de winnende binnen schoot voor ADO Den Haag. De laatste keer dat Helmond Sport wist te winnen van ADO Den Haag was in het seizoen 2007/2008. Doelpunten van Hilmi Michi en Marcio Junqueira zorgden toen voor een 2-0 overwinning.

Rond de Toss wenst jullie een mooie en sportieve wedstrijd toe.

Wil je meepraten over deze wedstrijd? Gebruik de hashtag #helado op Twitter en mis geen enkele update!

Bijzonder:
Tijdens de al eerder genoemde laatste overwinning van Helmond op ADO, vond aan het einde van de wedstrijd een opvallend incident plaats. Daniël Rijaard, die destijds voor ADO speelde, zat geschorst op de tribune. Hij wilde na de 2-0 nederlaag al voor het einde van de wedstrijd de spelerstunnel in vanaf de tribune. Dit werd hem belet door stewards, waarna er een vechtpartij uitbrak in de spelerstunnel, waar ook assistent-trainer Marco Gentile bij betrokken was. Beide heren werden na dit voorval geschorst door ADO.