Helmond Sport – Almere City FC

Speelronde 13 is een wat opgebroken speelronde, in verband met de midweekse ronde in het KNVB-bekertoernooi, en om die reden zullen Helmond Sport en Almere City niet op vrijdagavond 29 oktober, maar op maandagavond 1 november de strijd met elkaar aangaan op jacht naar drie punten.

Almere City bulkt nog altijd van de ambities. De Flevolanders hebben er nooit een publiekelijk geheim van gemaakt dat men de stap naar de Eredivisie wil maken. De lat ligt hoog en dat ondervond Olé Tobiassen afgelopen seizoen aan den lijve. De oefenmeester werd ondanks een top 5-klassering de laan uitgestuurd na een aantal tegenvallende resultaten, onder andere op bezoek bij Helmond Sport.


De (hoge) sportieve ambities voor dit seizoen lijken de ijskast in te kunnen, want de ploeg van de ervaren Gert-Jan Verbeek kent tot op heden een ronduit belabberd voetbaljaar. Almere City bungelt in de kelder van de Keuken Kampioen Divisie.
De start van het seizoen was al gelijk een valse voor Almere, want na 3 speelronden stond de teller slechtst op één puntje. De ommekeer leek in speelronde 4 en 5 bewerkstelligd, toen achtereenvolgens Roda JC (3-4) en TOP Oss (3-0) werde verslagen, maar schijn bedriegt, want na de overwinning op Oss wacht Almere in ieder geval al tot speelronde 12 op de derde overwinning.

Daar waar Almere op zoek is naar een goede reeks, is Helmond Sport die in eigen huis al aan het neerzetten: in de laatste vijf thuiswedstrijden werden 10 punten gepakt, onder andere tegen een aantal spraakmakende tegenstanders als FC Emmen en ADO Den Haag.
Over goede reeksen gesproken: Almere City had er eentje tegen Helmond Sport. Almere had namelijk al sinds 2017 niet meer verloren van Helmond Sport, tot de wedstrijd van afgelopen februari. Doelpunten van Jelle Goselink en Lance Duijvestijn waren toen voldoende voor een 2-1 overwinning.

De zojuist genoemde Duijvestijn werd tot teleurstelling van velen afgelopen zomer overgekocht door Almere City. De Helmondse clubtopscorer van het seizoen 2020/2021 weet ook in Almere het net aardig te vinden. Duijvestijn is op het moment van schrijven gedeeld clubtopscorer en eveneens de ‘most valuable player’, ondanks dat hij in Almere in een iets andere rol speelt dan dat hij in Helmond deed.

Duijvestijn had bij Helmond Sport een rol met behoorlijk wat vrijheid om uit te wijken naar links en om zichzelf te laten zakken om ballen op te halen. In Almere wordt Duijvestijn geacht pal achter de spits te spelen, waardoor hij die vrijheid eigenlijk niet heeft.

Het is zaak voor Helmond Sport om zich niet blind te staren op de lage klassering van Almere City. Ondanks dat Almere in de zomer met Damon Mirani en Thomas Verheydt twee sterkhouders kwijtraakte, heeft de selectie van Gert-Jan Verbeek zich met Bradley van Hoeven, Lance Duijvestijn en Ramon Leeuwin prima versterkt. Daarnaast bevat de selectie van Almere met Jorrit Smeets, Faris Hammouti en Illias Althaft een aantal topspelers voor Keuken Kampioen Divisie-begrippen. Kortom: geen reden om aan te nemen dat je tegen deze tegenstander zomaar een resultaat gaat halen.

Rond de Toss wenst iedereen een mooie en spannende wedstrijd toe.

Meepraten over deze wedstrijd?
Gebruik de hashtag #helalm op Twitter en mis geen enkele update.

Bijzonder
Voor het tweede seizoen op rij wordt het duel Helmond Sport – Almere City op een andere datum afgewerkt dan dat aanvankelijk was gepland. Vorig seizoen (maar wel dit kalenderjaar) werd de wedstrijd verplaatst omdat moeder natuur het veld met een serieus pak sneeuw bedekte. De editie van 1 november aanstaande is verplaatst omdat zowel Almere City als Helmond Sport midweeks een bekerwedstrijd moeten spelen.