Helmond Sport – Almere City FC

Helmond Sport kent een valse seizoensstart tot nu toe. De uitgesproken ambities zijn torenhoog en daar past de manier waarop Helmond Sport aan de competitie begonnen is geenszins bij. Dat moet de komende paar speelronden anders. Om te beginnen thuis tegen Almere City. De Flevolanders zijn de tegenstander in speelronde vijf van dit seizoen. Op vrijdagavond 2 september rolt de bal vanaf 20.00 uur in het GS Staalwerken Stadion.

Nee, de seizoensstart is zonder enige twijfel niet wat voorzitter Philippe van Esch verwacht had toen hij aan het einde van vorig seizoen zijn hyper ambitieuze meerjarenplan presenteerde aan de achterban. De eerste twee wedstrijden van het seizoen gingen verloren en dus zal tegen Almere City – over clubs met ambitieuze voorzitters gesproken – gewonnen moeten worden.

Drukke transferzomer

Bij Almere City was het een komen en gaan van spelers tijdens de afgelopen transferwindow. Het afgelopen seizoen is voor Almere een teleurstellend seizoen geweest en daardoor nam de ploeg afscheid van een groot aantal spelers. Bij de grote groep vertrekkers zitten Bram van Vlerken en Daniël Breedijk, die inmiddels ‘onderdak’ gevonden hebben in Helmond.

Waar veel spelers vertrekken, is er plek voor veel nieuwe spelers. Zo trok Almere uiteindelijk aan het langste eind in de strijd om de handtekening van Jeredy Hilterman, maar de echte ‘klapper’ werd door Almere al voor zijn komst gemaakt. Dé transfer deze window is toch wel het aantrekken van Anthony Limbombe, die transfervrij overkomt van Nantes. Het aantrekken van deze pijlsnelle vleugelaanvaller mag met recht een stunt genoemd worden, want datzelfde Nantes kocht hem vier jaar geleden voor maar liefst 8 miljoen euro (!) van Club Brugge.

Head to head

Almere City is voor Helmond Sport een vervelende tegenstander. De laatste jaren zijn overwinningen schaars. De laatste overwinning op Almere dateert uit het eervorige seizoen. Doelpunten van Goselink (die toen gehuurd werd van Almere) en Duijvestijn (die nu speelt voor Almere) waren voldoende om een 2-1 overwinning te boeken. Dat is ook de enige overwinning die Helmond Sport behaalt op Almere in de afgelopen zes onderlinge ontmoetingen. In competitief verband althans. In 2017 troffen beide ploegen elkaar in de play-offs. Een ogenschijnlijk kansloze 0-2 achterstand werd toen in het laatste kwart van de wedstrijd omgebogen dankzij doelpunten van Ten Den, Braber, Thomassen en Edwards.

Vorig seizoen was de clash tussen Helmond Sport en Almere tweemaal een prooi voor de polderploeg. In Helmond werd het 1-2 en in Almere speelde Helmond Sport een kansloze wedstrijd, die uiteindelijk met 3-0 verloren ging.

Rond de Toss wenst jullie een mooie en spannende wedstrijd toe!

Meepraten over deze wedstrijd? Gebruik de hashtag #helalm op Twitter en mis geen enkele update!

BIJZONDER:

De wedstrijden in Helmond zijn dikwijls leuk voor de neutrale toeschouwer. Doelpuntrijk zijn de wedstrijden lang niet altijd, maar in de laatste zeven edities van Helmond Sport – Almere City wisten beide teams minstens één keer te scoren.