Helmond Sport – Almere City FC

Na achtereenvolgens twee laagvliegers en een middenmotor te hebben mogen ontvangen, komt er op zondagmiddag 7 februari weer eens een topploeg langs in het SolarUnie Stadion. Niemand minder dan Almere City FC zal rond 12:15 uur aantreden tegen Helmond Sport. 

Almere City FC kent tot op heden een uitstekend seizoen. Samen met Cambuur torenen zij toch wel boven de rest van de Keuken Kampioen Divisie uit. Almere City is zelfs al zeker van de play-offs. In de eerste wedstrijd van 2021 stelden zij hun plek veilig door in de periode als 2e te eindigen. Omdat Cambuur de periode won en zij ook al de eerste periode op hun naam schreven, ging het play-off-ticket dus naar Almere. 

Een soortgelijke constructie beleefde Helmond Sport in 2016/2017. Helmond Sport werd tweede in de tweede periode – achter VVV – maar omdat de Venlonaren de eerste periode al hadden gepakt, ging het play-off-ticket naar Helmond Sport. Een vol uitvak in Den Bosch was daar getuige van.

Het toeval wil dat Helmond Sport in die play-offs ook clashte met Almere City. Hoewel Helmond Sport een draak van een tweede seizoenshelft speelde en het in de wedstrijd tegen Almere na 70 minuten ook nog eens met 0-2 achter stond, werd op miraculeuze wijze met 4-2 gewonnen. In Almere won Helmond Sport ook nog eens met 0-2, om vervolgens later in de play-offs op pijnlijke wijze door Roda JC uitgeschakeld te worden. 

Waar Helmond Sport in de play-offs twee keer van Almere wist te winnen, gaat dat in de competitie toch een stukje moeizamer. We moeten terug naar 2015 voor de laatste Helmondse overwinning. Mounir el Allouchi tekende destijds voor de enige treffer. In de elf onderlinge competitieduels die daarna volgden, wist Helmond Sport drie keer gelijk te spelen, waar Almere acht keer met de zege aan de haal ging. 

Eén van die acht overwinningen werd op 25 september van het vorige jaar geboekt. In speelronde vijf van het huidige seizoen was Almere met 2-0 te sterk voor de Helmondse formatie. Een gelijkwaardige eerste helft werd met 0-0 afgesloten, maar een uiterst dominante tweede helft van Almere deed Helmond Sport uiteindelijk de das om. Het was met name aan Stijn van Gassel te danken dat de score niet hoger uitviel. 

Helmond Sport weerde zich in de eerste seizoenshelft behoorlijk kranig tegen de topploegen uit de Keuken Kampioen Divisie. Wat Helmond Sport toen voornamelijk parten speelde, was dat het zichzelf niet beloonde voor het goede spel. Nu Helmond Sport dit de laatste weken wel doet, liggen er wellicht ook weer kansen tegen de grotere ploegen. Als de wedstrijd net zo close gaat worden als de uitslag van beste speler van de tweede periode, dan belooft het een uiterst spannende pot te worden. Het is alleen te hopen dat niet Thomas Verheydt, maar Karim Loukili als winnaar van het veld stapt! 

Helmond Sport mag deze wedstrijd beschouwen als een echte test om te kijken of het zich kan spiegelen aan de top van de divisie. Gezien de vorm van beide ploegen lijkt het op voorhand een allesbehalve uitgemaakte zaak wie deze wedstrijd gaat winnen. 

Wij wensen jullie daarom een spannende wedstrijd toe. 

Meepraten over deze wedstrijd? Gebruik dan de hashtag #HelAlm op Twitter en mis geen enkele update. 

BIJZONDER: 

De wedstrijd tegen Almere City betekent voor Jelle Goselink een wedstrijd tegen zijn huidige werkgever. Goselink wordt dit seizoen gehuurd van Almere City en maakte nota bene zijn debuut voor Helmond Sport in Almere. 

Goselink beschikt over een aflopende verbintenis in Almere en zal zichzelf dus graag in de kijker willen spelen bij zijn huidige werkgever. Veel doelpunten willen daar nog wel eens bij helpen en dat zou Helmond Sport dan weer uiterst prettig uitkomen!