Helmond Sport – Cambuur Leeuwarden

Op het ongebruikelijke moment van dinsdagavond 21.00 uur trapt Helmond Sport af tegen SC Cambuur uit Leeuwarden.

Met Cambuur treft Helmond Sport een tegenstander die het het afgelopen seizoen niet kon verwelkomen op De Braak. Het duel stond in het seizoen 2019/2020 pas in april op het programma en kon dus geen doorgang vinden, omdat de KNVB het seizoen als nietig verklaarde. Die beslissing kon op veel weerstand en chagrijn rekenen vanuit Leeuwarden, zoals we allemaal ongetwijfeld hebben meegekregen.

Ondanks dat Cambuur de laatste seizoenen steevast bovenin is te vinden en Helmond Sport steevast onderin, is de balans thuis tegen Cambuur prima. Van de laatste vier competitieve ontmoetingen wist Helmond er drie te winnen. Cambuur won de andere pot en bekerde hier tussendoor ook nog een keer een rondje verder. De laatste keer dat Helmond Sport won was in 2017, toen Jason Bourdouxhe, Robert Braber en Jordy Thomassen voor een 3-0 einduitslag zorgden.

Net als de twee voorgaande thuiswedstrijden (NAC en Volendam) krijgt Helmond Sport een ploeg uit de top 5 van het vorige seizoen op bezoek. Het toeval wil dat dit ook de volgende thuiswedstrijd het geval zal zijn. Kortom: Helmond Sport heeft thuis meteen een loodzwaar programma. Ondanks dat het voetbal in voorgaande wedstrijden steeds prima was, ontbrak het vooral aan doelpunten. Wellicht dat de (offensieve) nieuwelingen vandaag het verschil kunnen maken kunnen zorgen voor een stuntje tegen de Friezen.

Wij wensen jullie een mooie & spannende wedstrijd toe!

Meepraten over deze wedstrijd? Gebruik de hashtag #helcam op Twitter!

Bijzonder: Robert Muhren is de makkelijk scorende spits van Cambuur. De doelpuntenmachine vestigde vorig seizoen een persoonlijk record door maar liefst 26 keer te scoren. Ook dit seizoen vindt Muhren het net makkelijk, hij loopt op het moment van schrijven weer één op één.