Helmond Sport – De Graafschap

Na wedstrijden op onwennige dagen als dinsdag en maandag, vanavond weer een ouderwets vrijdagavondpotje en wel thuis tegen de superboeren uit Doetinchem: De Graafschap. De nummer twee van het vorige seizoen was in de voorbereiding al eens de tegenstander van Helmond Sport.

Net als de wedstrijd in de voorbereiding, is De Graafschap vaak de baas tegen Helmond Sport. Van de laatste vier keer dat de superboeren naar Helmond afreisden, wisten zij drie keer de punten mee terug de bus in te nemen. Vorig seizoen zat daar het nodige fortuin bij. Ondanks de late (prachtige) gelijkmaker van Tibeau Swinnen, wist De Graafschap in blessuretijd het volle pond binnen te slepen.

De laatste keer dat Helmond Sport thuis van De Graafschap wist te winnen, was in april 2015. Treffers aan Helmondse zijde van Marc Koot en Mounir El Allouchi zorgden toen voor een 2-1 overwinning voor ‘onze Spurs’.

De Graafschap is dit seizoen degelijk begonnen. De kampioenkandidaat won thuis met 4-2 van FC Den Bosch, met 4-0 van Roda JC en 2-0 van NEC. Over de resultaten van De Graafschap in uitwedstrijden kunnen we kort zijn: het uitduel met Go Ahead Eagles werd omwille van veiligheidsoverwegingen verplaatst en het overige uitduel leverde een oorwassing van jewelste op. Uit bij Jong AZ werd met liefst 7-3 (!) verloren.

Helmond Sport zit zelf in een mindere fase. Ondanks dat het spel de laatste wedstrijden alleraardigst was, ontbreekt het de Helmondse formatie aan scorend vermogen. Tegen zowel NAC, FC Volendam, maar vooral tegen FC Eindhoven heeft Helmond Sport zich echt tekort gedaan door de kansen niet te verzilveren.

Of het vanavond wel gaat lukken tegen een ‘grote naam’ uit de divisie? We weten het rond de klok van 20.30 uur! Ondanks dat we niet in de gelegenheid zijn de wedstrijd te bezoeken, willen we jullie toch een mooie en spannende wedstrijd voor de buis toewensen.

Meepraten over deze wedstrijd? Gebruik dan de hashtag #helgra op Twitter en mis niks!

Bijzonder: De Graafschap incasseerde deze transferwindow bijna 700.000 euro aan transferinkomsten door Lerow Owusu en Branco van den Boomen te verkopen. Daarmee hengelde De Graafschap meer inkomsten uit de verkoop van spelers binnen, dan Helmond Sport in de gehele clubhistorie.