Helmond Sport – FC Den Bosch

Het is weer even schakelen, want op het moment dat deze voorbeschouwing geschreven wordt, heeft het Nederlands elftal zich net geplaatst voor de kwartfinale, waar het Argentinië van Messi wacht. De kans bestaat dat Nederland zich voor de finale geplaatst heeft op het moment dat jullie dit zitten te lezen. Wat wel zeker is: twee dagen voor de finale in de zandbak, ontvangt Helmond Sport FC Den Bosch op de Braak. De aftrap op vrijdag 16 december is om 20.00 uur.

Even geen Noppert, Dumfries en Depay meer, maar Havekotte, Beugelsdijk en Kaars! ‘Het echte voetbal’ begint weer, al is het na deze speelronde ook weer gelijk afgelopen voor ‘n week of drie. Helmond Sport speelt eerst nog in en tegen Zwolle en sluit daarna het kalenderjaar af met de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch.

Vorige ontmoeting

De laatste keer dat Helmond Sport en FC Den Bosch de degens kruisten, was in veel opzichten memorabel. In de laatste wedstrijd van het seizoen ‘21/’22 staat er voor de thuisploeg – los van de eer – niets meer, terwijl de gasten nog een kans maken op een plek in de play-offs. In een goed gevuld stadion wordt voor de wedstrijd het kampioenselftal van Helmond Sport uit ‘82, dat kampioen werd dankzij een 1-1 gelijkspel tegen nota bene FC Den Bosch. Alsof het zo moest zijn was dit ook de einduitslag van het duel vorig seizoen. Boyd Reith zorgde met zijn allerlaatste balcontact voor onze club voor een dik verdiend punt. 

Slechte competitiestart

Net als Helmond Sport kent FC Den Bosch een slechte start van de competitie. In de eerste zeven duels wisten de Bosschenaren alleen in Den Haag te winnen. De overige zes wedstrijden gingen allen verloren. De ‘ommekeer’ begint voor de hoofdstedelingen in de derby tegen FC Oss, die ze met 4-1 winnend afsluiten. Daarna werden WIllem II, Jong AZ, NAC en de Graafschap aan de zegekar gebonden, waardoor Den Bosch richting het linkerrijtje aan het opklimmen is.

Oude bekende

Het treffen tussen Helmond Sport en FC Den Bosch is de wedstrijd waarin Wouter van der Steen weer eens terugkeert naar de plek waar zijn betaald voetbalavontuur ooit begon. De geboren Vughtenaar stroomt door vanuit de Helmondse jeugd en maakt in het seizoen 2010/2011 zijn debuut in de hoofdmacht van Helmond Sport. In 2016 verkast Van der Steen naar Heerenveen, waar hij het vooral moet doen met een rol als reservekeeper. Na één seizoen Friesland pikt FC Den Bosch de doelverdediger op, waar hij inmiddels aan zijn vijfde seizoen bezig is.

BIJZONDER
Op vrijdagavond 16 december blijft het uitvak leeg. Dit heeft te maken met een aantal incidenten waarbij FC Den Bosch supporters de negatieve aandacht op zich vestigden, zo ook tijdens de laatste ontmoeting, toen een groepje Bosschenaren het supporterscafé binnenviel.