Helmond Sport – FC Den Bosch

In speelronde 20 ontvangt Helmond Sport in het SolarUnie Stadion de plaatselijke FC uit Den Bosch. Op vrijdagavond 15 januari 20.00 uur zullen Helmond Sport en FC Den Bosch aan de aftrap verschijnen.

Na FC Dordrecht mag Helmond Sport opnieuw een laagvlieger verwelkomen in eigen huis. FC Den Bosch kent tot op heden een tamelijk zwak seizoen. De Bosschenaren wonnen voor de winterstop slechts twee wedstrijden en dat was ook nog eens tegen de zwakkere broeders uit deze divisie (MVV en Dordrecht). De vorm van FC Den Bosch in uitwedstrijden is zo mogelijk nog schrijnender: 10 van de 11 punten die FC Den Bosch voor de winterstop verzamelde werden in eigen huis behaald. Buitenshuis werd alleen met 0-0 gelijkgespeeld bij Roda JC en voor de rest dus enkel verloren. Bij die verliespartijen vallen vooral de verliesbeurten bij Volendam (6-0) en Telstar (6-1) direct in het oog

Voor Wil Boessen is het weerzien met zijn oude club altijd een speciale wedstrijd. Hij was in de periode van 2017 tot 2019 de eindverantwoordelijke bij FC Den Bosch. Aan die samenwerking kwam in april 2019 een abrupt einde. Hoewel Boessen met FC Den Bosch in de winterstop nog (nagenoeg) bovenaan stond, werd hij dus enkele maanden later ontslagen wegens ‘tegenvallende resultaten’, ondanks dat Den Bosch toen nog op de vierde plek stond. Boessen heeft er nooit een openlijk geheim van gemaakt veel moeite te hebben gehad met dit besluit. Wellicht dat hij om die reden extra gebrand is op een goed resultaat tegen zijn oude club.

Wie ook gebrand zal zijn op een goed resultaat tegen zijn voormalig werkgever is Wouter van der Steen. De doelman van FC Den Bosch keert in speelronde 20 weer even terug op het oude nest. Wouter ‘Woody’ keepte tussen 2010 en 2016 maar liefst 131 wedstrijd voor Helmond Sport. Na zijn periode in Helmond besloot hij het een stapje hogerop te proberen bij SC Heerenveen, maar een echt succes werd dat niet. Hij kwam slechts tot 5 wedstrijden in het eerste bij de Friezen. Na zijn mislukte avontuur in de eredivisie vertrok hij naar FC Den Bosch, waar hij sinds 2018 onder contract staat.

FC Den Bosch en Helmond Sport troffen elkaar dit seizoen voor de winterstop al. Dankzij twee mooie goals van Loukili en Van Keilegom werden de drie punten binnengehaald. Jizz Hornkamp deed namens FC Den Bosch wel nog wat terug, maar verder dan 1-2 zouden de Bosschenaren niet komen in wat verder een uiterst matige wedstrijd was.

De balans van de afgelopen jaren thuis tegen FC Den Bosch is redelijk te noemen. Van de laatste 5 ontmoetingen in Helmond wist Helmond Sport er twee te winnen. Tweemaal werden de punten gedeeld en in het seizoen 2018/2019 was het FC Den Bosch dat sterker was. De laatste overwinning van Helmond Sport dateert uit het seizoen 2017/2018. Niek Vossebelt zette Den Bosch nog op voorsprong, maar goals van Braber, Thomassen en Zeldenrust zorgden toen voor de ommekeer.

Helmond Sport heeft tot op heden bewezen goede resultaten te kunnen boeken tegen de relatief zwakkere tegenstanders in deze divisie. Het zal er Helmond Sport veel aan zijn gelegen om ook thuis van FC Den Bosch te winnen, om zo definitief weg te blijven uit de kelder van de Keuken Kampioen Divisie en misschien wel omhoog te kijken naar de middenmoot.

Wij wensen jullie veel kijkplezier en ook een erg spannende wedstrijd toe!

Wil je live meepraten over deze wedstrijd? Gebruik dan de hashtag #HelDbo op Twitter en mis geen enkele update!

BIJZONDER:
Niet alleen Wouter van der Steen keert voor even terug op het oude nest, ook FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven speelde in de periode 2004-2007 voor Helmond Sport. De middenvelder was goed voor 92 wedstrijden voor Helmond Sport en scoorde daarin 7 keer.