Helmond Sport – FC Dordrecht

De feestdagen zitten erop, een nieuw jaar is aangebroken en het seizoen wordt weer hervat. De eerste tegenstander van het nieuwe voetbaljaar is laagvlieger FC Dordrecht. Op vrijdagavond 8 januari kruisen zij de degens met Helmond Sport.

Sportief gezien is het wederom kommer en kwel bij FC Dordrecht. De ‘Schapenkoppen’ staan – net als in het seizoen 2020/2021 – onderaan. Het grootste probleem van de ploeg van Michele Santoni is zonder twijfel het aantal tegengoals, want FC Dordrecht heeft de meest gepasseerde defensie van de Keuken Kampioen Divisie.

Aan het begin van het seizoen wist ‘Dordt’ het aantal tegengoals nog aardig binnen de perken te houden, maar vooral in de tweede periode vallen de tegengoals als rijpe appelen. Zo scoorden Roda JC, ADO Den Haag en FC Eindhoven allen vijfmaal tegen Dordrecht.

Het is niet de eerste keer dat Helmond Sport en FC Dordrecht elkaar tegenkomen dit seizoen. In speelronde 10 stond hetzelfde affiche op het programma in Dordrecht.
Helmond Sport overtuigde daar in de eerste helft en ging dankzij een eigen doelpunt met een voorsprong rusten. FC Dordrecht drong na rust aan, domineerde de wedstrijd zelfs, maar zag Mike Havekotte telkens in de weg liggen. De wedstrijd hield uiteindelijk niet over, maar zag tot opluchting na 90 minuten wel nog steeds de 0-1 op het bord staan. En dat telt.

Helmond Sport denkt niet alleen met veel plezier terug aan dat treffen. De laatste keer dat Helmond Sport – FC Dordrecht op het programma stond, leek Helmond halverwege de eerste helft een kansloze avond tegemoet te gaan: na ‘n klein half uur stond Dordrecht namelijk met 0-2 voor.
Aan de hand van een fenomenaal spelende Karim Loukili – die er uiteindelijk drie zou maken – boog Helmond Sport die ogenschijnlijk kansloze achterstand om in een 5-2 overwinning.

De recent behaalde resultaten bieden dus hoop voor de wedstrijd in speelronde 21 van dit seizoen. Zeker als je kijkt naar de vorm van FC Dordrecht in uitwedstrijden: het speelde er tot op heden tien en won daarvan alleen de eerste. Dat was wel meteen een hele knappe, want in Amsterdam werd Jong Ajax verslagen. In de negen daaropvolgende uitwedstrijden wist Dordrecht slecht één schamel puntje bij elkaar te voetballen.

De voortekenen zijn goed. Aan Helmond Sport de taak om deze positieve cijfers om te zetten een resultaat, waardoor het nieuwe jaar meteen goed ingeluid wordt.

Rond de Toss wenst jullie een mooie en spannende wedstrijd toe.

Meepraten over deze wedstrijd?

Gebruik de hashtag #heldor en mis geen enkele update.

BIJZONDER:
In de technische staf van FC Dordrecht komen we een oude bekende tegen.
Leon Vlemmings, die bij Dordrecht de rol van ‘innovatiemanager’ vertolkt, was tot 2020 bij Helmond Sport werkzaam als algemeen directeur.