Helmond Sport – FC Dordrecht

De messen zijn weer geslepen voor een nieuwe speelronde in het nog prille seizoen 2022/2023. In speelronde 7 is FC Dordrecht de tegenstander in het GS Staalwerken Stadion. Op vrijdagavond 16 september gaan Helmond Sport en de schapenkoppen uitvechten wie de punten binnen hengelt. De aftrap is om 20.00 uur.

Op het moment van schrijven heeft FC Dordrecht vier punten bij elkaar gesprokkeld. In eigen huis won de formatie van Michele Santoni met 2-1 van Jong FC Utrecht en daarnaast pakten ze een knap punt op de Vijverberg.

Head to head

Het gaat de laatste jaren alle kanten op als Helmond Sport en Dordrecht de degens kruisen. Van de laatste acht ontmoetingen, wisten beide ploegen er drie te winnen en deelden ze tweemaal de punten. De balans in thuiswedstrijden is de laatste seizoenen wat minder gelijk verdeeld, want FC Dordrecht won liefst drie van de laatste vijf ontmoetingen in Helmond. De laatste keer dat FC Dordrecht won in Helmond, was vorig seizoen. Doelpunten van Conteh en Meijer zorgden toen – ondanks een tegentreffer van Ilias Breugelmans – voor een Dordtse overwinning.

De laatste keer dat Helmond Sport de punten in eigen huis hield dateert van het eervorige seizoen. Helmond Sport keek halverwege de eerste helft nog tegen een 0-2 achterstand aan, maar dankzij doelpunten van Vereijken, De Bie en een hattrick van Loukili werd deze achterstand omgebogen in een 5-2 overwinning.

Internazionale

Net als alle andere clubs, versterkte ook FC Dordrecht zichzelf de afgelopen transferwindow. Zo werd in de persoon van Samuele Longo een spits aangetrokken die liefst tien seizoenen bij Internazionale doorbracht. In die tien seizoenen komt de aanvaller slechts tot één officieel optreden. Longo wordt in z’n tijd in Milaan vooral uitgeleend: in tien seizoenen huren elf verschillende clubs uit Italië en Spanje deze doelpuntenmaker.


Dordrecht zag tijdens de afgelopen transferwindow ook wat kwaliteit vertrekken in de persoon van Christian Conteh en Jacky Donkor. Conteh keerde terug naar Feyenoord, waar Dordt hem afgelopen seizoen van huurde. Inmiddels heeft de vlugge buitenspeler onderdak gevonden in Oost-Duitsland, want nu speelt hij bij SG Dynamo Dresden. Jacky Donkor maakt een maand geleden de overstap naar het gepromoveerde Excelsior.

Goed gevoel

Helmond Sport heeft aan het afgelopen thuisduel tegen Almere City een goed gevoel overgehouden: de Flevolanders werden relatief eenvoudig met 3-0 weggezet. De doelpunten vielen nu een keer wel en daarnaast werd achterin nauwelijks iets weggegeven. Het vertrouwen is er, dus ook dan is een goed resultaat tegen FC Dordrecht mogelijk!

Rond de Toss wenst jullie een mooie en spannende wedstrijd toe.

Meepraten over deze wedstrijd? Gebruik de hashtag #heldor op Twitter en mis geen enkele update!

BIJZONDER

Het duel met FC Dordrecht is voor Tom Beugelsdijk een weerzien met de club waar hij zijn eerste stapjes zette in het betaald voetbal. Beugelsdijk werd – in dienst van ‘zijn’ ADO Den Haag – in 2010 voor twee seizoenen verhuurd aan de club aan de Krommedijk.