Helmond Sport – FC Dordrecht


We beginnen het nieuwe jaar goed (en vroeg) met een kersverse speelronde in de Keuken Kampioen Divisie. Op de wat ongebruikelijke datum van 02-01-2021 trappen Helmond Sport en FC Dordrecht af voor hun onderlinge confrontatie in het SolarUnie Stadion.

Helmond Sport had afgelopen seizoen een fijne tegenstander aan FC Dordrecht. In Dordrecht werd met 1-2 gewonnen dankzij ‘n eigen goal en een doelpunt van Dean Koolhof. Dit was toen de eerste uitoverwinning in ruim een jaar tijd voor Helmond Sport. Een half jaar later vond de confrontatie in Helmond plaats in wat toen een rechtstreeks duel om de rode lantaarn zou blijken. Ondanks een rake penalty van Tibeau Swinnen en een man meer situatie wist Dordrecht toch nog een puntje mee te snoepen uit Helmond, dankzij een benutte penalty van Daniël Breedijk.

Toch is Dordrecht thuis allesbehalve een zekerheidje voor Helmond Sport. Van de laatste vijf edities in Helmond wist Dordt liefst drie keer met de zege aan de haal te gaan, werd het eenmaal gelijk en kon Helmond Sport slechts één keer een driepunter pakken. Dat laatste gebeurde in 2017, toen de net ingevallen Teije ten Den de enige treffer in die wedstrijd voor zijn rekening nam.

Opvallend aan die drie overwinningen die Dordrecht hier boekte, is dat ze alle drie een 1-2 einduitslag kenden. De meest memorabele van deze drie was toch wel de editie die gespeeld werd op 8 februari 2019. Helmond gaf die avond niet alleen een 1-0 voorsprong weg. Helmond zag in een tijdsbestek van amper tien minuten zowel Tibeau Swinnen, Joeri Poelmans als Koen Wesdorp met rood van het veld worden gestuurd.

Het is aan Helmond Sport om ervoor te zorgen dat de slechte balans thuis tegen Dordrecht na deze editie weer wat meer rechtgetrokken wordt. Dat zal moeilijker worden dan het wellicht op voorhand lijkt. Dordt speelde de eerste 2,5 maand ronduit belabberd, maar recht langzaamaan de rug. Zo boekten ze recentelijk een knappe overwinning op de beloften van Ajax en wonnen ze zelfs in Breda van NAC.

Laten we hopen dat Helmond Sport goede voornemens voor het nieuwe jaar heeft en dat het die vanavond in de praktijk brengt. Daarnaast is er natuurlijk veel aan gelegen dat we gedurende dit jaar weer richting De Braak toekunnen op de vrijdagavond.

Wij wensen jullie veel kijkplezier!

Wil je meepraten over deze wedstrijd? Gebruik de hashtag #HelDor op Twitter en mis geen enkele update.

BIJZONDER:
De komst van FC Dordrecht betekent een terugkeer op de Braak van Dylan de Braal. De boomlange verdediger speelde tussen 2017 en 2019 39 wedstrijden voor Helmond Sport. Tot op heden heeft De Braal dit seizoen nog geen enkele minuut gespeeld voor de Schapenkoppen.