Helmond Sport – FC Eindhoven

Wanneer het competitieschema bekend is, zoeken de meeste Helmond Sport-gezinden direct naar de datums van de derby’s tegen FC Eindhoven. Dit seizoen is het al vroeg raak, want in speelronde 3 staat de eerste van twee ‘derbydays’ al op het programma. Op vrijdagavond 19 augustus vechten Helmond Sport en FC Eindhoven de verhitte burenruzie uit in het GS Staalwerken Stadion.

Voor Helmond Sport is het treffen met FC Eindhoven het tweede achtereenvolgende thuisduel. Op het moment van schrijven is het resultaat uit speelronde 2 nog niet bekend. In speelronde 1 verloor Helmond Sport erg ongelukkig in Breda. De opponent uit de naastgelegen stad deed het wat dat betreft beter, want zij wonnen hun openingsduel met 1-3 in Den Bosch.

Scorend vermogen

Er is deze zomer flink wat veranderd aan de Aalsterweg. In Eindhoven betalen ze een hoge prijs voor een succesvol seizoen. Sterkhouders als Joey Sleegers, Charles-Andreas Brym, Jort van der Sande, Matthias Verreth en Valentino Vermeulen vertrekken. Daarmee levert de ploeg van Rob Penders niet alleen enorm in aan kwaliteit, maar ook aan doelpunten. De eerder genoemde spelers zijn met hun vijven verantwoordelijk voor 47 van de in totaal 69 treffers die FC Eindhoven in het afgelopen seizoen maakte.

In de zoektocht naar nieuw scorend vermogen vindt FC Eindhoven haar belangrijkste aanwinst in Rotterdam. Naoufal Bannis maakt op huurbasis de overstap naar Zuidoost-Brabant en dat werpt in de eerste wedstrijd direct zijn vruchten af: Bannis scoort tweemaal.

Head to head

Helmond Sport had de laatste thuiswedstrijden weinig te vrezen van FC Eindhoven. Tenminste … tot vorig seizoen. Sinds 2016 hoeft Helmond Sport geen nederlaag te slikken tegen de rivaal, maar dat veranderde allemaal in het vorige seizoen. Halverwege de eerste helft nam FC Eindhoven de leiding via Charles-Andreas Brym. Zo’n tien minuten voor tijd pijnigde Jellert van Landschoot zijn oude ploeg met de gelijkmaker. Een punt was op basis van het spel- en wedstrijdbeeld verdiend, maar dankzij een kopbal van Joey Sleegers in de laatste minuut van de reguliere speeltijd, was het toch FC Eindhoven dat de punten mee naar huis nam.

Twaalfde man

In de KKD is elk seizoen weer compleet anders. FC Eindhoven beleefde een fantastisch seizoen 2021/2022, maar moet – net als Helmond Sport – helemaal opnieuw beginnen in de voorbereiding op het huidige seizoen. De kaarten zijn nu volledig anders geschud. Genoeg reden om weer massaal achter de club te gaan staan en als twaalfde man te fungeren. De derby moet hoe dan ook gewonnen worden en daar hebben de mannen op het veld alle steun vanaf de tribunes bij nodig. De twaalfde man kan in wedstrijden als deze de doorslag geven.

Rond de Toss wenst jullie een mooie en spannende wedstrijd toe.

Meepraten over deze wedstrijd? Gebruik de hashtag #helein op Twitter en mis geen enkele update!

BIJZONDER:
Voor Flor van den Eynden is deze derby een wedstrijd tegen z’n oude werkgever. Van den Eynden speelde tussen 2019 en 2021 voor de blauw-witten. In zijn periode aan de Aalsterweg kwam hij tot 21 optredens, waarin hij eenmaal trefzeker was. Na zijn periode in Eindhoven keerde Van den Eynden terug naar KV Mechelen, waar hij in de voorbereiding weggeplukt werd door Helmond Sport.