Helmond Sport – Go Ahead EaglesNa achtereenvolgens twee beloftenploegen te hebben getroffen, mag Helmond Sport het vanavond laten zien tegen een ‘normale’ BVO. Go Ahead verschijnt ten tonele op De Braak, om daar met Helmond Sport uit te vechten wie de punten meekrijgt.

Go Ahead Eagles is voor Helmond Sport een vervelende tegenstander. De Deventer formatie loopt maar zelden zonder punten van het veld na een treffen met Helmond Sport. Dat Go Ahead zonder punten vertrok, gebeurde voor het laatst in 2012. Goals van Grabovac, Van der Linden, Sequeira, Quekel en Haastrup zorgden toen voor een klinkende 5-1 overwinning.

Sinds die laatste overwinning is het vooral punten sprokkelen voor Helmond Sport. Na die 5-1 overwinning troffen Go Ahead en Helmond elkaar nog negen keer. Vier keer wist Helmond Sport een puntje te pakken en de overige vijf potten werden winnend afgesloten door Go Ahead

In het recente verleden hebben best wat spelers zowel in Helmond als in Deventer gespeeld. Als we naar de huidige selectie van beide teams kijken, zien we dat Helmond met Jeff Stans en Orhan Dzepar twee oud-Eagles in de selectie heeft, terwijl Go Ahead met Jeroen Veldmate een oud-Helmonder in de selectie kent. Zij waren niet de enigen die voor beide clubs hebben gespeeld: Givan Werkhoven, Jop van der Linden, Teije ten Den, Kenny Teijsse, Bruno Andrade, Kevin Moeliker en Orlando Smeekes speelden allemaal voor zowel Helmond Sport als Go Ahead Eagles.

Waar in de Keuken Kampioen Divisie de kracht bij de meeste teams voorin ligt, is dat bij Go Ahead Eagles nou net het tegenovergestelde. Zij moeten het vooral hebben van de solide defensie. De ploeg heeft een van de minst gepasseerde achterhoedes. Daar tegenover staat dat de ploeg zelf ook niet bijzonder veel scoort.

De man bij Go Ahead Eagles die wel altijd makkelijk het net weet te vinden is de 36-jarige Zambiaan Jacob Mulenga. De ex-aanvaller van FC Utrecht werd na avonturen in Turkije en China afgelopen zomer door Go Ahead opgepikt en pakt (voornamelijk als invaller) geregeld zijn doelpuntje mee.

Het wordt tijd voor Helmond Sport om weer eens de volle buit te pakken tegen de Deventenaren, maar of dat ook gaat lukken ..? Wij wensen jullie in ieder geval een leuke en spannende wedstrijd toe!

Wil je meepraten over deze wedstrijd? Gebruik op Twitter de hashtag #HelGae en mis geen enkele update!

BIJZONDER:
Helmond Sport en Go Ahead Eagles troffen elkaar in het jaar 2015 al eens eerder op vier december (toen in Deventer). De supporters van Helmond Sport die daar toen bij waren, stapten na de wedstrijd met hoofdpijn weer de bus in. Niet alleen omdat Helmond Sport in de allerlaatste seconde een 0-1 overwinning had laten liggen, maar vooral omdat het uitvak bekogeld werd met strooigoed door Zwarte Pieten.