Helmond Sport – Jong Ajax

Onder het mom van je kan ze maar gehad hebben: ook in de vijfde thuiswedstrijd van Helmond Sport komt een beloftenploeg op bezoek. Jong Ajax zal op vrijdagavond 1 oktober met Helmond Sport uitvechten wie de drie punten bij kan schrijven. De aftrap van de wedstrijd is om 20.00 uur.

Jong Ajax is voor Helmond Sport een tegenstander waar maar zelden van gewonnen wordt.

We moeten terug naar 2015 voor de laatste overwinning. Op Sportpark de Toekomst wisten Stanley Elbers en Oumar Diouck de toen in Jong Ajax keepende André Onana te passeren. De ingevallen Donny van de Beek en Abdelhak Nouri konden ook niets meer aan deze achterstand doen.

De twaalf edities na deze (uit)overwinning waren tot viermaal toe goed voor een gelijkspel en Jong Ajax won dus de overige acht wedstrijden. Kortom: de balans in onderlinge wedstrijden is niet om over naar huis te schrijven.

Als we het hebben over thuisoverwinningen tegen Jong Ajax, moeten we helemáál ver terug in de tijd, want dat gebeurde voor het laatst in 2013.

Jong Ajax nam toen via Hoesen en Lobotka (inmiddels Napoli) een voorsprong, maar zag die later omgebogen worden door Charles Kazlauskas, Serhat Koc en Mark Janssen.

Vorig seizoen wist Jong Ajax niet van Helmond Sport te winnen. In Amsterdam werd het 2-2 en in Helmond 1-1.

Het seizoen van Jong Ajax wordt tot op heden gekenmerkt door wisselvallige resultaten. Zo verloren de Amsterdammers op het moment van schrijven al drie keer, onder andere tegen de niet heel aansprekende ploegen van Jong PSV en FC Dordrecht. Daartegenover staat dan wel weer een eclatante 6-3 overwinning op NAC.

Bij Ajax loopt elk jaar wel een jongen rond die gaandeweg het seizoen de overstap maakt naar de selectie van het eerste elftal. Het zou zomaar kunnen dat Kenneth Taylor de volgende Jong Ajacied wordt die deze stap gaat maken. De middenvelder wordt door Erik ten Hag al regelmatig op de bank gezet en mocht in Portugal zelfs invallen in de met 1-5 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Sporting club de Portugal.

Het belooft al met al een lastige avond te worden voor de mannen van Wil Boessen. De spelers kunnen om die reden wel een extra steuntje in de rug gebruiken vanaf de tribunes.

Rond de Toss wenst jullie een mooie en spannende wedstrijd toe!

Meepraten over deze wedstrijd?

Gebruik de hashtag #heljaj op Twitter en mis geen enkele update.

BIJZONDER:

Bij Ajax maken geregeld spelers de overstap van Jong naar het eerste elftal. Dat geldt ook voor Jurriën Timber: in januari van dit kalenderjaar speelde de jonge verdediger nog als basisspeler tegen Helmond Sport. De ontwikkeling van hem ging zo snel, dat hij dik negen maanden later al zes caps achter zijn naam heeft als international van het Nederlands elftal.