Helmond Sport – Jong AZ

Nadat de oefencampagne tegen respectievelijk Gemert, PEC Zwolle, VVV Venlo en KV Mechelen -21 is afgerond, begon Helmond Sport vorige week de competitie tegen de plaatselijke FC uit Den Bosch. Precies zeven dagen na die seizoensopener, reist Jong AZ als eerste tegenstander af naar de Bakelsedijk.

De wedstrijd thuis tegen Jong AZ stond nog niet zolang geleden ook al op de rol. In het seizoen ‘20/’21 genoot Helmond Sport via een treffer van Lance Duijvestijn al snel een voorsprong, die het later uitgebreid zag worden door toedoen van Jelle Goselink. De editie die eerder dat seizoen gespeeld werd in Wijdewormer, eindigde in een 2-2 gelijkspel door Helmondse treffers van Van Keilegom en Bosiers.

Als je naar de (geringe) historie tegen Jong AZ kijkt, dan zie je dat de balans ongeveer gelijk is: van de zeven eerdere edities wist Helmond Sport er drie te winnen, werd het tweemaal  gelijk en wist AZ tweemaal de punten mee te nemen. 

De laatste keer dat de Alkmaarders wonnen was in december 2019. Op een ijskoud AFAS-trainingscomplex werd het destijds 4-1 dankzij vier doelpunten van Zakaria Aboukhlal. 

De thuiswedstrijd tegen Jong AZ telt ook als kans om de nieuwe aanwinsten Robin van der Meer, Jellert van Landschoot, Dylan Seys, Paul Fosu-Mensah, Keyennu Lont, Mike Havekotte, de nieuwe KV Mechelen-huurlingen en alle anderen die (mogelijkerwijs) na dit schrijven nog aan de selectie zijn toegevoegd voor ‘het echie’ aan het werk te zien. 

Aan hen – maar ook aan alle andere selectiespelers – de taak om het nieuwe voetbalseizoen goed te beginnen in eigen huis. 

Rond de Toss wenst iedereen een leuke en spannende wedstrijd toe! 

Wil jij meepraten over deze wedstrijd?

Gebruik dan de hashtag #HelJaz op Twitter en mis geen enkele update.

BIJZONDER: 

Jong AZ nam in de voorbereiding van dit seizoen deel aan een oefentoernooi met ‘alternatieve’ (lees: nieuwe) spelregels. Zo mocht tijdens dat toernooi ingepast/ ingedribbeld worden in plaats van ingegooid, mocht een vrije trap middels een zogenaamde ‘selfpass’ genomen worden  en betekende een gele kaart een uitsluiting van 5 minuten, waarna je weer terug het veld in mag.