Helmond Sport – Jong AZ

De roerige voorbereiding van Helmond Sport is inmiddels ten einde en dus gaat de bal weer rollen op De Braak. Net als het vorige seizoen speelt Helmond Sport haar eerste thuiswedstrijd tegen de beloften van Jong AZ. Op vrijdagavond 12 augustus gaan ‘de Spurs’ de strijd aan om de drie punten in Helmond te houden. De aftrap is om 20.00 uur

Een roerige voorbereiding is ten einde en dus maakt Helmond Sport zich op voor het echte werk. Voorzitter Philippe van Esch spreekt aan het einde van het vorige seizoen zijn (torenhoge) ambities uit. Het spelersbudget is flink verhoogd en dat is terug te zien in de spelers die Helmond Sport aantrekt. ‘Grote namen’ als Peter van Ooijen en Tom Beugelsdijk zetten hun handtekening op De Braak en daarmee zet Van Esch zijn ambities kracht bij. Het cynisme en de negativiteit die de laatste jaren rond Helmond Sport hangen, zijn inmiddels ingeruild voor opportunisme en ambitie. Het is aan Helmond Sport om de positiviteit om te zetten naar resultaten, te beginnen tegen NAC Breda (vorige week) en Jong AZ.

Voorbereiding

Helmond Sport kan terugkijken op een goede voorbereiding. De eerste twee duels – tegen Unitas (0-6 winst) en Nuenen (0-2 winst) verlopen stroef, maar tegen Anderlecht (2-0 nederlaag) laat Helmond Sport vooruitgang zien. Tijdens de open dag speelt Helmond Sport een goede pot tegen Go Ahead Eagles (1-1), om vervolgens nog twee oefenwedstrijden af te werken tegen Lierse (0-1 winst) en Waasland-Beveren (2-1 nederlaag). In de voorbereiding laat Helmond Sport zien dat er voetbal in de ploeg zit, maar tegelijkertijd ontvouwt zich een gebrek aan scorend vermogen.

Head to head

Helmond Sport trof Jong AZ vier keer eerder op De Braak. Van die vier ontmoetingen wisten beide ploegen er twee te winnen. Vorig seizoen was het AZ dat in de slotfase met de punten aan de haal ging. Helmond Sport kwam in die wedstrijd nog op voorsprong door een doelpunt van Jellert van Landschoot. Via Fedde de Jong kwam AZ met een van de spaarzame kansen later op 1-1. Vanaf de strafschopstip had Jelle Goselink de kans om Helmond Sport weer op voorsprong te schieten, ware het niet dat hij hopeloos faalde. Tot overmaat van ramp was het Zico Buurmeester die in de allerlaatste seconde de winnende Alkmaarse treffer voor zijn rekening nam.

Het duel dat later dat seizoen gespeeld werd, in Wijdewormer, werd wel gewonnen door Helmond Sport. In een povere wedstrijd zorgde Jules Houttequiet met een rake kopbal voor de enige treffer.

De voortekenen voor het eerste thuisduel zijn goed: een tegenstander waar Helmond Sport al vaker van gewonnen heeft, een goede voorbereiding en een aantal top versterkingen. Nu is het aan Helmond Sport om van deze ingrediƫnten een smakelijk gerecht te maken.

Rond de Toss wenst jullie een mooie en spannende wedstrijd toe!

Meepraten over deze wedstrijd? Gebruik de hashtag #Heljaz en mis geen enkele update!

BIJZONDER:
Jong AZ moet het in Helmond doen zonder Mohamed Taabouni. De Alkmaarse flankspeler die regelmatig een bedreiging was voor de Helmondse defensie maakte afgelopen transferwindow de (opvallende) overstap van Jong AZ naar Feyenoord.
Niet alleen Taabouni maakte een overstap, ook Sem Dirks (VVV) en Tijs Veldhuis (NAC) verlieten Alkmaar deze zomer.