Helmond Sport – Jong AZ

Op vrijdag 2 april komen de beloften van AZ naar het SolarUnie Stadion. De ploeg van Michel Vonk is daarmee de derde beloftenploeg die in het seizoen 2020/2021 naar Helmond afzakt

Voor Jong AZ is het seizoen 2020/2021 een dat gekenmerkt wordt door grote verschillen, zowel in resultaat als in selectie. Zo ging Jong AZ in de eerste speelronde hard onderuit in Breda (6-1), waar het enkele weken later De Graafschap overklaste (7-3). De meest voor de hand liggende verklaring ligt bij het spelersmateriaal dat Jong AZ tot zijn beschikking heeft. Het team beschikt met Zakaria Aboukhlal, Tijani Reijnders en Hakon Evjen over drie spelers die nog niet stelselmatig in aanmerking komen voor het eerste elftal, maar misschien wel al het niveau in de Keuken Kampioen Divisie zijn ontgroeid. Het wel of niet meespelen van één of meerdere zojuist genoemde spelers heeft dan ook zijn invloed op de resultaten.
Eerder dit seizoen eindigde de confrontatie tussen beide teams in Wijdewormer in een 2-2 remise. Met dat gelijkspel mocht Helmond Sport destijds het meest content zijn. Niet omdat Jong AZ de wedstrijd domineerde, maar omdat AZ-goalie Mees Bakker er bij beide Helmondse doelpunten niet goed uit zag.
AZ nam in die wedstrijd tweemaal de leiding via Thijs Oosting (inmiddels verhuurd aan RKC Waalwijk), maar zag Helmond Sport via Gaetan Bosiers en de pas net ingevallen Arno van Keilegom tweemaal langszij komen.

Jong AZ kwam sinds zijn intreding in het betaald voetbal pas twee keer naar De Braak. De meest recente wedstrijd in Helmond wisten de Alkmaarders te winnen aan de hand van de al eerder genoemde Tijani Reijnders. Hij maakte met zijn hattrick alle Alkmaarse doelpunten. Tussentijds scoorde Joeri Poelmans nog de aansluitingstreffer, maar na een opstootje dat ontstond na zijn doelpunt, werd Maikel Verkoelen met rood van het veld gestuurd. Veel hoop op een resultaat had Helmond Sport nadien niet meer.

De eerste editie van Helmond Sport – Jong AZ werd wel gewonnen door Helmond Sport in wat een uiterst memorabele wedstrijd werd. De (gevoels)temperatuur die dag was zo laag, dat Helmond de tribunes had uitgerust met heaters en voor iedereen snert had geregeld. De wedstrijd werd dankzij doelpunten van Robert van Koesveld en Jordy Thomassen (2x) eenvoudig met 3-0 gewonnen. Achteraf mag je gerust stellen dat het ronduit opvallend is dat Helmond Sport die wedstrijd eenvoudig won, als je kijkt naar wie AZ allemaal had opgesteld: Olij (NAC), Jacobs en Kramer (Cambuur), Wijndal (inmiddels international), Kaandorp (Almere), Van Eijden (NEC) en Druijf (KV Mechelen) stonden allen in de basis!

Doelpunten lijken een garantie tegen deze tegenstander, want Jong AZ is de meest gepasseerde ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. Het is dus zaak om daar gretig gebruik van te maken!

Wij wensen jullie een mooie en spannende wedstrijd toe.

Wil je meepraten over deze wedstrijd? Gebruik dan de hashtag #HelJaz op Twitter en mis geen enkele update.

BIJZONDER:
De kans dat er gejuicht kan geworden tijdens Helmond Sport – Jong AZ is vrij aannemelijk: Helmond wist namelijk altijd te scoren tegen de Alkmaarders. De wedstrijden tussen Helmond Sport en Jong AZ zijn sowieso doelpuntrijk: in elk duel vielen minstens drie doelpunten.