Helmond Sport – Jong FC Utrecht

Slechts vier dagen na de derby in Eindhoven mag Helmond Sport alweer in eigen huis aantreden. Voor de derde keer in vier thuiswedstrijden zal Helmond Sport een beloftenploeg ontvangen in het SolarUnie Stadion. Met dit keer Jong FC Utrecht.

Trainers Ab Plugboer en Darije Kalezic hebben nagenoeg dezelfde selectie als afgelopen seizoen tot hun beschikking. Alleen Odysseus Velanas – die wij nog wel kennen in Helmond – verhuisde naar NAC Breda, maar daar staat de terugkeer van Nick Venema tegenover.
Daarnaast hebben de Domstedelingen dit seizoen de beschikking over Ayman Sellouf (vorig seizoen NEC) en het Indonesische talent Kahfi Bagus.
De laatste jaren hebben enkele spelers van Jong FC Utrecht de stap naar het eerste elftal kunnen maken, zo zijn Tommy St. Jago en Othman Boussaid bijna niet meer uit de selectie van René Hake te denken. Van de huidige selectie van Jong FC Utrecht maakten Djevencio van der Kust en Davy van den Berg recentelijk hun debuut voor het eerste elftal. De talentvolle verdediger en middenvelder zouden zomaar eens de volgende spelers kunnen worden die vanuit het beloftenelftal doorstromen naar het hoofdteam.

De competitiestart van Jong FC Utrecht werd gekenmerkt door wisselvalligheid: zo begonnen de Utrechters met een nederlaag in eigen huis tegen MVV, maar één week later pakte het wel knap een punt in Almere.
Verder wist men Telstar met 3-0 te kloppen en werd in Dordrecht met 2-2 gelijkgespeeld.
Op het moment van schrijven is dat goed voor een veertiende plek, met de kanttekening dat Jong Utrecht nog een (inhaal)wedstrijd tegoed heeft.

Helmond Sport koestert goede herinneringen aan thuisduels met Jong FC Utrecht. We stapten namelijk nog nooit van het veld met een nederlaag. Utrecht kwam in totaal vier keer eerder op bezoek in Helmond: de allereerste editie eindigde in een 1-1 gelijkspel, maar de drie edities daarna werden allen door Helmond Sport gewonnen. De wedstrijd tussen Helmond Sport en FC Utrecht van afgelopen seizoen eindigde in een 2-1 overwinning. Sander Vereijken nam beide doelpunten voor zijn rekening.

Helmond Sport won de laatste twee thuiswedstrijden tegen respectievelijk Jong PSV en FC Emmen en er zal veel aan gelegen zijn om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten.
Aan het publiek zal het in ieder geval niet liggen, want er hing tijdens zojuist genoemde wedstrijden een uitstekende sfeer in het SolarUnie Stadion. Kortom, het kan weer een ouderwets heet avondje Helmond Sport worden.

Rond de Toss wenst jullie een mooie en spannende wedstrijd toe!

Wil je meepraten over deze wedstrijd? Gebruik dan de hashtag #HelJut op Twitter en mis geen enkele update.

BIJZONDER:
De wedstrijd tegen Jong FC Utrecht betekent voor Ahmed Azmi een weerzien met zijn oude club. De reservedoelman maakte afgelopen seizoen transfervrij de overstap van Utrecht naar Helmond. In Utrecht kwam Azmi tot één officieel optreden in het tweede elftal.
Dat was in november van het vorige jaar in Dordrecht. Een wedstrijd die Jong FC Utrecht uiteindelijk met 3-0 zou winnen.