Helmond Sport – Jong PSV

Na de teleurstellende eerste thuiswedstrijd van het seizoen, is het in de tweede thuiswedstrijd wederom een beloftenploeg die ten tonele verschijnt in het SolarUnie Stadion. Jong PSV – onder leiding van Ruud van Nistelrooy – is de tegenstander in de wedstrijd die moet gaan zorgen voor de eerste driepunter in eigen huis.

Jong PSV is de laatste jaren een taaie opponent gebleken voor Helmond Sport. Zeker in thuiswedstrijden. Helmond Sport doorbrak afgelopen seizoen de reeks die Jong PSV in Helmond aan het neerzetten was – drie achtereenvolgende overwinningen op Helmondse bodem. Dat deed het dankzij een juweeltje van een goal van Karim Loukili.

De algehele statistieken tegen Jong PSV zijn nagenoeg in balans: van de 15 voorgaande editie won Helmond Sport er 5, Jong PSV wist zesmaal te winnen en viermaal eindigde de wedstrijd in een puntendeling. Het behalen van een resultaat tegen Jong PSV gaat meer dan eens gepaard met het meespelen van bepaalde namen van de Eindhovenaren. Zo verloor Helmond Sport al eens dankzij een goal van Georginio Wijnaldum, of speelde het gelijk door een doelpunt van Luciano Narsingh.

De laatste jaren zien we voornamelijk eigen jeugd, zonder ervaring in het eerste elftal, bij de beloftenelftallen. De laatste jaren brak bij PSV een aantal jeugdproducten door in het eerste. Zo stroomden onder andere Noni Madueke, Cody Gakpo, Jordan Teze en Yorbe Vertessen al door van jong naar één. De huidige selectie van Jong PSV kent met Fode Fofana en Shurandy Sambo twee talenten die op de deur van het eerste elftal kloppen.

Helmond Sport is er veel aan gelegen om de tweede thuiswedstrijd van het seizoen te winnen. Een nieuwe nederlaag zou een zwak begin van de competitie betekenen tegen – laten we eerlijk zijn – niet al te aansprekende tegenstanders. Mouwen opstropen en op naar de drie punten dus!

Wij van Rond de Toss wensen jullie een leuke en spannende wedstrijd toe!

Meepraten over deze wedstrijd? Gebruik de hashtag #heljps op Twitter en mis geen enkele update.

BIJZONDER:
Bij Jong PSV zit de nog altijd geblesseerde Mees Kreekels bij de selectie. Het SolarUnie Stadion is voor de familie Kreekels geen vreemd terrein: Mees’ vader Bertran speelde voor Helmond Sport, evenals Mees’ opa Lambert Kreekels. Lambert is nog altijd Helmond Sport’s eeuwig topscorer met 78 goals.