Helmond Sport : Mi carnaval kumt alles goe!

Seizoen 2021-2022 verloopt niet zoals we allemaal hadden gehoopt. Komt natuurlijk ook omdat het vorige seizoen boven verwachting goed ging. Toch moeten we niet wanhopen. ‘Parijs is nog ver’, zeggen de renners van de Tour gedurende de eerste weken dat ze door Frankrijk trappen. Dit voetbalseizoen is niet voorbij en er kan nog iets heel moois gebeuren. Want uit de statistieken van Opta blijkt dat Helmond Sport in de carnavalsperiodes van 2010 tot 2020 van alle zuidelijke clubs in de Eerste Divisie de meeste duels won.

Nu het coronavirus verslagen lijkt te gaan worden door het carnavalsvirus, mogen we goede hoop hebben dat onze voetballers extra inspiratie krijgen. Daar zorgen de Keiebijters, de Spekzullekes, de  Kluppels, de Spurriezeiers, de Brouwhazen, de Narren, ut Barrierke, de Heipoort, de Olietrappers, de Bollevangers, de Auw Fiepen, de Rampetampers, OLUM, de Kattendonders, de Oranjebuurt en de AO Kanters’66 samen voor. Mogelijk met medewerking van de Mechelse  Maanblussers, de Knullen en  de Breuzelère.

Want Helmond Sport en carnaval gaan goed samen. Volgens sommigen omdat Helmonders beter kunnen ouwehoeren dan voetballen. Het niveau van de Keiologische Hogeschool is inderdaad te vergelijken met Champions League voetbal. Carnaval en sport verbroederen. Heel Helmond Sport is een prachtige leus omdat het verbroedering aangeeft. William Verkoelen was in 2018 Prins Briek XLV en wist de Keiebijters en de harde kern van Helmond Sport, oftewel beide kanten van ‘de knaal’, samen aan het feesten te krijgen. Het is dan ook geen toeval dat de Keiebijters een nieuw evenement op hun agenda hebben gezet met de naam ‘Heel Helmond Zingt’.

Samen iets vieren is het mooiste wat er is. Dat voelt iedereen die van carnaval houdt. En laten we, na Berry van Aerle als Briek XXVII, nu toch wéér een oud-Helmond Sport-speler als prins carnaval hebben. Ted van der Horst, die nog ooit scoorde voor Helmond Sport tegen FC Barcelona, is dit jaar door de Spurriezeiers gekozen als Prins Ted dun Urste. Dat geeft hem en zijn omgeving een enorme kick. Een kick die ook de spelers van Helmond Sport willen ervaren en vasthouden. En daarom gaan ze tegen alle verwachtingen en analyses in de komende weken punten pakken. Bij FC Eindhoven zou het op basis van de carnaval-statistieken van Opta alle kanten op kunnen gaan. Dus als we alles op een rijtje zetten, kunnen we concluderen dat Helmond Sport vandaag zomaar eens kan winnen van FC Eindhoven. Of nie dan?

Jan Driessen