Helmond Sport – MVV Maastricht

Het einde van het seizoen 2021/2022 nadert, maar dat gebeurt niet voordat het verhitte potje tussen Helmond Sport en MVV is gespeeld. Beide ploegen treffen elkaar op vrijdagavond 1 april – geen grap – in het SolarUnie Stadion. De aftrap is zoals gebruikelijk om 20.00 uur.

Het duel tegen MVV is er eentje waarbij voor beide ploegen niets meer op het spel staat. Zowel MVV als Helmond Sport bivakkeert in de onderste regionen van de competitie en doet niet mee om de vierde periode.
Toch is de ploeg van Sven Swinnen er veel aan gelegen om MVV te verslaan, want die laatste plaats op de ranglijst is een doorn in het oog van alles en iedereen die Helmond Sport een warm hart toedraagt.

Wisselvallige tegenstander

Het seizoen dat MVV en Helmond spelen vertoont parallellen. Beide zijn bezig aan een slecht seizoen, beide hebben reeds series neergezet van meerdere wedstrijden waarin geen één punt werd behaald en beide ploegen zijn in staat om wedstrijden te winnen wanneer niemand daar op voorhand rekening mee had gehouden.

Zo won MVV al eens knap in Den Haag, nadat het een serie van acht wedstrijden achter elkaar had verloren. Na die overwinning verloren ze er weer vier op rij – grotendeels van ploegen uit het rechterrijtje – en twee weken terug verrasten de Maastrichtenaren vriend en vijand door in Doetinchem te winnen met 1-3, dankzij een wereldgoal van Mart Remans.

Oude bekende

Kijkend naar de selectie van MVV dan zien we veel jonge gasten, van wie een aardige hoeveelheid voortkomt uit de jeugdopleiding. Daarnaast zien we een oude bekende in de persoon van Orhan Dzepar. Dzepar, die hier met name als controleur, of zelfs centrale verdediger speelde, heeft in Maastricht een meer offensieve rol dan hij had in Helmond. Dat blijkt ook wel uit de cijfers, want in dit seizoen was hij betrokken bij 9 goals, (veel) meer dan in twee seizoenen Helmond Sport.

Verder heeft MVV met Mart Remans een dreigende aanvaller die makkelijk kan scoren. Daarnaast hebben de ‘Sjengen’ met Sven Blummel een uiterst gevaarlijke vleugelaanvaller in de gelederen, die op dit moment van alle MVV’ers het meest betrokken is bij doelpunten.

Head to head

Wedstrijden tussen Helmond Sport en MVV leveren meer dan eens spektakel op. Dat was in het duel dat eerder dit seizoen in Maastricht werd afgewerkt niet anders. Halverwege keek Helmond Sport tegen een kansloze 2-0 achterstand aan, die dankzij Jelle Goselink halverwege de tweede helft teniet werd gedaan. Met ’n punt nam MVV geen genoegen: Mitchy Ntelo completeerde zijn hattrick en daardoor won MVV de wedstrijd met 3-2.

De onderlinge balans over de laatste vijf duels is volledig in evenwicht: drie remises, één overwinning voor Helmond Sport en één overwinning voor MVV. De laatste keer dat Helmond Sport won was in het seizoen 2019/2020: een vroege achterstand na een goal van Van den Hurk werd in de tweede helft – toen de gasten al met een man minder speelden – omgedraaid door doelpunten van Bram Zwanen en Diego Snepvangers (2x).

Twitter

Wat het vernoemen ook nog wel even waard is, is het Twitteraccount van MVV. Meer dan eens verschijnen daar schijtlollige tweets die het lezen meer dan waard zijn. Deze clash tussen Helmond en MVV wordt gespeeld op 1 april, dus we verwachten veel van het Twitterverslag. Stel ons niet teleur MVV!

Meepraten over deze wedstrijd? Gebruik de hashtag #helmvv op Twitter en mis geen enkele update!

Rond de Toss wenst iedereen een mooie en spannende wedstrijd toe.