Helmond Sport – MVV Maastricht

Het was even schuiven, minstens een keer of twee, maar de definitieve datum voor Helmond Sport – MVV staat dan eindelijk vast. Op vrijdagavond 30 oktober om 18.45 uur trappen Helmond Sport en MVV af voor hun onderlinge duel in het SolarUnie stadion.

Met MVV treft Helmond Sport wederom een tegenstander waarmee de degens dit seizoen al eens gekruist zijn. In de voorbereiding begon Helmond Sport de oefencampagne in Maastricht tegen MVV. Ondanks dat die wedstrijd pas ‘n kleine drie maanden geleden gespeeld is, is een hoop veranderd.

Zo speelde bij zowel MVV als Helmond Sport een aantal spelers (Amatkarijo, Kieboom en Silla) mee die inmiddels hun heil ergens gezocht hebben. De wedstrijd toen werd met 0-1 gewonnen door een late goal van de inmiddels bij Scheveningen spelende Amatkarijo.

Helmond Sport en MVV ontlopen elkaar op de ranglijst niet veel. Daarnaast hebben ze nog gemeen dat ze allebei een ongenadig pak slaag kregen toen Cambuur op bezoek kwam. MVV verloor namelijk met liefst 1-7 van de Friezen, daar waar Helmond met 1-5 over de knie werd gelegd.
Wisselvalligheid is het toverwoord tot op heden bij MVV. Zo behaalden de Maastrichtenaren een knap gelijkspel in Almere en werd overtuigend gewonnen thuis tegen Oss, maar daar tegenover staat de geweldige afstraffing tegen Cambuur en de kansloze nederlaag op bezoek in Den Bosch.

MVV reist de laatste jaren met de staart tussen de benen af naar het Brabantse. Van de laatste tien ontmoetingen in Helmond wist MVV er slechts één te winnen. Goals van Arne Naudts en Jordy Thomassen waren in 2018 onvoldoende om de hattrick van Jonathan Okita (inmiddels NEC) ongedaan te maken.

De laatste Helmondse overwinning dateert van afgelopen seizoen. In de rust keek Helmond Sport nog tegen een 0-1 achterstand aan door een doelpunt van Anthony van den Hurk, maar mede door een Maastrichtse rode kaart konden Bram Zwanen en Diego Snepvangers (2x) zorgen voor de ommekeer en zo werd MVV uiteindelijk met 3-1 verslagen.

Laten we hopen dat Helmond Sport de sterke thuisbalans tegen MVV voort kan zetten en de Maastrichtse formatie zonder punten terug kan sturen richting Limburg. Wij wensen jullie en leuke en spannende wedstrijd toe!

Meepraten over deze wedstrijd? Gebruik de hashtag #helmvv op Twitter.

BIJZONDER:
De komst van MVV betekent dat Arne Naudts terugkeert op het oude nest. De Belgische spits speelde tussen 2017 en 2019 55 duels voor Helmond Sport en vertrok daarna naar Lommel SK. Daar raakte hij op een zijspoor en zodoende keerde hij terug naar de Keuken Kampioen Divisie. In de laatste 21 wedstrijden scoorde hij slechts één goal, dat moyenne mag hij tegen Helmond Sport best nog even voortzetten!