Helmond Sport – NAC Breda

Slechts vier dagen na het inhaalduel met VVV-Venlo staat er voor Helmond Sport weer een thuisduel op het programma. De Noad Advendo Combinatie uit Breda reist op vrijdagavond 18 maart af naar het SolarUnie Stadion voor het Brabantse onderonsje in speelronde 31. De aftrap aan de Bakelsedijk is om 20.00 uur.

In NAC treft Helmond Sport een onderpresterende ploeg. De ploeg die vorig jaar nog de finale van de play-offs haalde – die ze met 1-2 verloren van NEC – bezet op het moment van schrijven de laatste plek die recht geeft op de nacompetitie. Kortom: NAC kan zich geen fouten meer permitteren.

Head to head

Helmond Sport heeft de laatste jaren de handen vol aan NAC: van de laatste negen onderlinge duels met de Bredanaars wist Helmond Sport er slechts één te winnen. De balans in thuisduels is iets rooskleuriger, want van de laatste vier duels in Helmond, verloor Helmond Sport er maar één.
Die Bredase overwinning boekte NAC in het vorige seizoen. Een discutabele penalty werd binnengeschoten door Dogan en in blessuretijd scoorde de inmiddels bij SC Heerenveen spelende Van Hooijdonk de beslissende 0-2.

De enige overwinning Helmond Sport boekt op NAC dateert uit het seizoen 2017/2018. Doelpunten van Steven Edwards – die eerder in zijn carrière al voor NAC speelde – en Ten Den waren voldoende voor een 2-1 overwinning.

Wintertransfers

NAC krijgt in de afgelopen transferwindow en fikse klap te verwerken, want de dynamo van het elftal, Thom Haye, vertrekt na een heuse ’transfersoap’ alsnog naar SC Heerenveen.  NAC haalde niet direct een vervanger voor het middenveld, maar wel haalden ze wat extra aanvallende impulsen in de persoon van Naoufal Bannis, die wordt gehuurd van Feyenoord en Jeredy Hilterman, die over komt van FC Emmen. Het gemis van Haye valt mee tot nu toe, want sinds zijn vertrek verloor NAC nog niet in competitief verband.

Seuntjens

Het duel met NAC betekent voor Ralf Seuntjens een weerzien met de club waarmee hij nog een appeltje te schillen heeft. De aanvallende middenvelder/spits liep vorig jaar met zijn toenmalige club De Graafschap promotie mis door toedoen van Helmond Sport en kon dat na afloop van die wedstrijd maar moeilijk verteren.
Voor de ESPN-camera’s had hij geen goed woord over voor de defensieve speelstijl van Helmond Sport. Later voegde hij daar in een podcast van FC Afkicken aan toe dat hij er dit seizoen wel eventjes zes in zou schieten tegen zijn ‘vrienden’ uit Helmond.

Laatste minuut

Een getergde Ralf Seuntjens is niet het enige waar Helmond Sport attent op

 moet zijn. Helmond Sport heeft namelijk een abonnement op het incasseren van late treffers tegen NAC Breda. Dat begon in het seizoen 2015/2016, toen een goal in de laatste minuut van Kevin Brands een overwinning van Helmond Sport in de weg stond. In datzelfde seizoen maakte Kenny van der Wegh in de allerlaatste seconden de enige goal in Breda.

De laatste twee edities in Breda gingen eveneens verloren in blessuretijd. In het vorige seizoen was het Mario Bilate die de 3-2 binnen schoot in de laatste seconden en dit seizoen deed Adilehoe dat kunstje dunnetjes over door de enige goal vlak voor tijd binnen te knikken. Kortom: Helmond Sport is gewaarschuwd!

Rond de Toss wenst je een mooie en spannende wedstrijd toe!

Meepraten over deze wedstrijd?
Gebruik de hashtag #helnac op Twitter en mis geen enkele update.