Helmond Sport – NEC

Het zijn drukke weken voor Helmond Sport. Door het inhalen van de afgelaste wedstrijden tegen Almere City en Jong PSV spelen ‘de spurs’ ineens een hele reeks wedstrijden in een relatief kort tijdsbestek. De tegenstander van vanavond – de Nijmegen Eendracht Combinatie – kan daarover meepraten.

Waar Helmond Sport dus twee competitieduels in heeft moeten halen, mocht NEC tussendoor ook nog eens acte de présence geven in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi. De weg daarnaartoe was voor de Nijmegenaren niet al te lang: in de eerste ronde lootte NEC een amateurclub, waardoor het automatisch doorging. Daarop volgde een vrijloting en uiteindelijk werd ten koste van Fortuna Sittard de kwartfinale veilig gesteld.

Helmond Sport treft een ploeg die een goede balans in de selectie kent. In elke linie heeft NEC wel een speler die bulkt van de ervaring (Van Eijden, Baretto, Janga) en daarnaast beschikt de ploeg over een aantal uiterst talentvolle spelers als Tavsan, Bruijn en El Karouani. Als kers op de taart heeft NEC dit seizoen met Van der Sluijs, Odenthal, Proper en Van Rooij ook nog eens de beschikking over een aantal jeugdspelers dat heel nadrukkelijk op de deur van het eerste elftal klopt, of daar zelfs al onderdeel van uitmaakt.

NEC staat op dit moment vrij stabiel op een plek voor de play-offs. Ondanks dat het zichzelf stevig in de subtop heeft genesteld, lijkt de top 2 – die recht geeft op directe promotie – (te) ver weg. Daarvoor laat NEC dit seizoen net iets te vaak punten liggen bij de laag geklasseerde clubs. Zo verloor het thuis van Oss, uit bij MVV en speelde het gelijk bij FC Den Bosch en Jong PSV.

Begin november stonden NEC en Helmond Sport al tegenover elkaar in de Goffert, met een 2-2 gelijkspel tot gevolg. Helmond Sport kwam in die wedstrijd al vroeg op een 0-1 voorsprong via Jelle Goselink. Jonathan Okita en Bart van Rooij draaiden de achterstand om in een voorsprong, maar mede dankzij een naïeve houding van NEC, was het Karim Loukili die de 2-2 binnenknalde. Helmond Sport had zelfs nog kunnen winnen, ware het niet dat het hakje van Orhan Džepar de paal trof in plaats van de touwen.

NEC reist op basis van eerdere ontmoetingen met veel plezier af naar Helmond. Het onderlinge treffen stond in het (recente) verleden vier keer eerder op het programma en vier keer wist NEC de wedstrijd winnend af te sluiten.
Vorig jaar leek Helmond Sport voor het eerst eens niet thuis te verliezen. NEC kwam via Okita op 0-1, zag acht minuten voor tijd Sander Vereijken op prachtige wijze de gelijkmaker binnenschieten, maar wist in de eerste minuut van de blessuretijd toch de winnende te produceren.

Het is kortom hoog tijd om de zegereeks van NEC op Helmonds grondgebied te doorbreken. In Nijmegen werd het al eens gedaan, laten we hopen dat dat in Helmond niet anders zal zijn!

Wij wensen jullie veel plezier en een spannende wedstrijd.

Meepraten? Gebruik de hashtag #HelNec op Twitter en mis geen enkele update!

BIJZONDER:
De Keuken Kampioen Divisie staat algemeen bekend als een kweekvijver voor voetbaltalent. Daar kan NEC over meepraten: tijdens de voorgaande ontmoetingen van NEC in Helmond wisten zowel Arnaut Danjuma Groeneveld als Alireza Jahanbakhsh doel te treffen. Beide spelers hebben inmiddels in een van ‘s werelds meest prestigieuze competities gespeeld: de Engelse Premier League. Groeneveld degradeerde afgelopen seizoen met Bournemouth, maar speelde het seizoen daarvoor regelmatig in de Premier League, daar waar Jahanbakhsh nog altijd actief is. Hij speelt nog altijd voor Brighton & Hove Albion. Het kan snel gaan in een paar jaar tijd!