Helmond Sport – Roda JC

Na twee gelijke spelen op rij wordt het weer eens tijd voor een driepunter op De Braak. Dat moet dan gaan gebeuren tegen Roda JC. In speelronde 24 is de ploeg uit Kerkrade tegenstander in het GS Staalwerken Stadion. Op vrijdagavond 10 februari gaat de bal vanaf 20.00 uur rollen.

Er is in de afgelopen decembermaand veel veranderd in Kerkrade. Streppel, die bezig was aan een voor Roda-begrippen teleurstellend seizoen, ruilde zijn functie als hoofdtrainer in voor een technische rol bij Helmond Sport. De vacante positie als hoofdtrainer in het Parkstad Limburg Stadion werd aanvankelijk ingevuld door Remond Strijbosch, maar inmiddels hebben de Koempels Edwin de Graaf aangesteld om het seizoen af te maken.

Eerder dit seizoen

Helmond Sport speelde dit seizoen al tegen Roda in Kerkrade. Daar is – uitzonderingen daargelaten – geen één Helmondse supporter getuige van geweest. In november van het vorige jaar was de Helmondse aanhang niet welkom in Kerkrade als gevolg van misdragingen van een deel van de Roda-fans na afloop van het thuisduel met VVV. In Kerkrade weet men zich niet te gedragen en daar worden Helmonders voor gestraft. Snapt u het nog? Wij ook niet!


In een wedstrijd waarin Helmond Sport in de eerste helft weinig te vertellen had, ging men met 0-0 aan de thee. Het tweede bedrijf was een stuk beter aan Helmondse zijde en dat bekroonde Martijn Kaars door het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren.

Head to head

Roda JC is voor Helmond Sport een traditioneel lastige tegenstander. Sinds de degradatie van Roda in 2014 speelden Roda en Helmond Sport in competitief verband viermaal tegen elkaar in Helmond. De Koempels wisten drie van die vier duels te winnen, waaronder die van vorig seizoen. In een bar slechte wedstrijd – van Helmondse zijde dan – was Roda met 0-3 (veel) te sterk. De enige overwinning van Helmond Sport in eigen huis dateert van 2019. Aan de hand van Arne Naudts, die toen tweemaal scoorde, walste Helmond Sport met 4-0 over de ploeg van toenmalig trainer Van der Luer heen. Poelmans en De Braal zorgden toen voor de andere twee doelpunten.

BIJZONDER
Het treffen met Roda zorgt voor een weerzien met twee oude bekenden op het veld. Guus Joppen en Boyd Reith verruilden beide Helmond Sport voor een avontuur in Limburg. Joppen is inmiddels bezig aan zijn tweede seizoen in Kerkrade, daar waar Reith dit seizoen zijn debuut maakte.