Helmond Sport – Roda JC

Het zijn drukke weken. Op vrijdagavond 5 november komt Roda JC op bezoek, in wat voor Helmond Sport de 4e wedstrijd in 14 dagen tijd zal zijn. De ploeg werkte de afgelopen twee weken wedstrijden af op bezoek bij Telstar en FC Groningen (beker), ontving vervolgens Almere City en mag nu dus aantreden tegen het Roda JC van Jurgen Streppel.

De zojuist genoemde trainer van Roda JC – Jurgen Streppel – is natuurlijk kind aan huis op De Braak. Niet alleen speelde hij twee periodes (1990 -1992 & 1997 – 2005) bij onze mooie club, later zou hij ook nog hoofdtrainer worden van het eerste elftal, nadat hij één seizoen als assistent-trainer had gefungeerd.
Streppel is niet de enige oude bekende die in Kerkrade rondloopt: in Streppel’s technische staf zien we ook Remond Strijbosch terug als één van zijn drie assistenten en Rein van Duijnhoven als keeperstrainer. En ook op het veld één oude bekende, als hij meespeelt natuurlijk. De vorig jaar nog in Helmond actieve Guus Joppen maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap naar Roda en zal dus voor even terugkeren op ‘het oude nest.’

Roda JC is voor Helmond Sport een traditioneel lastige wedstrijd, tenminste op het tweede niveau dan. In de Eredivisie speelde Helmond Sport thuis al tweemaal tegen Roda en toen won het beide wedstrijden. In het seizoen ‘82/’83 werd het 2-0 en het daaropvolgende seizoen zegevierde Helmond Sport met een 3-2 eindstand op het bord. Kortom: een 100 procewnt winstratio thuis tegen Roda in de Eredivisie.

In de Eerste Divisie ligt die ratio iets (lees: veel) lager. Helmond Sport speelde op het tweede niveau drie keer eerder tegen de Koempels. Tweemaal waren de Limburgers de sterkste, zo ook vorig seizoen. Eenmaal won Helmond Sport. Dat was ook wel meteen een overtuigende: in maart 2019 werd het liefst 4-0 voor Helmond Sport dankzij treffers van Poelmans, Naudts (2x) en De Braal. Het duel van vorig seizoen werd zoals gezegd op de nipper verloren. In de eerste helft scoorden Patrick Pflücke en Arno Van Keilegom, maar dankzij een late treffer van Dylan Vente was het toch Roda dat de punten over de streep wist te trekken.

Roda staat momenteel op een keurige play-offplek. De ploeg van Streppel doet het dus naar behoren dit seizoen. Gekke uitslagen zien we ook eigenlijk niet terug bij Roda. Zo werd er – met uitzondering van de 3-4 nederlaag tegen Almere – alleen verloren van erg hoog aangeschreven tegenstanders als Emmen, ADO en Excelsior.
Als we dan toch een opvallende uitslag moeten noemen, dan is het wel die uit de eerste speelronde, waarin Roda op De Vijverberg met 0-3 (!) wist te winnen van De Graafschap.

Roda beschikt nog altijd over de erg jonge, maar vooral erg talentvolle Benjamin Bouchouari. De controlerende middenvelder maakt een stormachtige ontwikkeling door en fungeert als spelverdeler op het Limburgse middenveld. Het lijkt een kwestie van tijd voordat dit talent de stap naar de Eredivisie gaat maken. Genoeg reden voor Helmond Sport om hem in toom te houden dus.

Rond de Toss wenst jullie een mooie en spannende wedstrijd toe.

Meepraten over deze wedstrijd? Gebruik de hashtag #helrod en mis geen enkele update.

Bijzonder:
De vorige editie van Helmond Sport – Roda JC kende een momentje dat later ‘viral’ zou gaan. Tijdens de warming-up werd de inmiddels naar Wehen Wiesbaden vertrokken Thijmen Goppel door de ESPN-camera betrapt op iets wat je niet vaak terugziet in het voetbal. De snelle buitenspeler stond namelijk achter de reclameborden tegen het hek aan te plassen.
Het kan echt allemaal in Helmond!