Helmond Sport – SC Telstar

Nadat achtereenvolgens de thuiswedstrijden tegen Excelsior, Volendam, FC Dordrecht en Top Oss in een leeg stadion afgewerkt werden, zijn supporters in speelronde 26 weer welkom op de Braak. Tegenstander in deze speelronde zijn ‘de witte leeuwen’ uit Velsen, ofwel SC Telstar. De bal gaat op vrijdagavond 11 februari 20.00 uur weer rollen in het SolarUnie Stadion.

De ploeg van trainer Andries Jonker bivakkeert op het moment van schrijven in een peloton ploegen die vechten om een plek in het linkerrijtje. Gezien de resultaten en de stand is dat ook niet zo gek, want we zien dat Telstar nauwelijks verliest van even hoog, of lager geklasseerde ploegen. Daar tegenover staat dat Telstar – met uitzondering van het met 1-0 gewonnen duel tegen Jong Ajax – niet van top-8-ploegen wint.

Telstar is dit seizoen een van de langst strijdende KKD-teams in het KNVB-bekertoernooi. Na uiterst moeizame zeges op Kozakken Boys en Spakenburg – die beide na verlenging gewonnen werden – maken de Velsenaren het PSV in eigen huis knap lastig. De Eindhovenaren wonnen slechts met 2-1 en maakten daarmee een einde aan het bekersprookje van Telstar.

Helmond Sport heeft de laatste jaren een taaie aan Telstar. Helmond wacht namelijk al vijf seizoenen op weer eens een overwinning tegen de Velsenaren. Voor de laatste overwinning moeten we terug naar 2015. Goals van Cortie, El Allouchi, Visser en Schilders zorgden toen voor een steady 4-1 overwinning.
Van de vijf edities die daarna gespeeld werden, wist Telstar er vier te winnen. De laatste editie – die van vorig seizoen – eindigde in een 1-1 gelijkspel na een doelpunt van Lance Duijvestijn.

In de selectie van Telstar vestigt vooral één naam de aandacht op zich. Glynor Plet is voor het derde achtereenvolgende seizoen de spits in Velsen. Vooral vorig seizoen was de 35-jarige spits een ware doelpuntenfabriek. Zo productief als toen is Plet tot op heden nog niet, zo zijn de dubbele cijfers vooralsnog niet bereikt. Om de productie toch op peil te houden, sloeg Telstar afgelopen transferwindow toe in offensief opzicht. Zo huurden ze Martha van Jong Ajax en daarnaast haalden ze Randy Wolters.

Het wordt voor de ploeg van Wil Boessen hoog tijd om weer eens te winnen in eigen huis, want dat is ook alweer vier maanden geleden. Hopelijk kan Helmond Sport met de steun van het publiek weer zorgen voor een mooi resultaat.

Rond de Toss wenst jullie een mooie een spannende wedstrijd toe.

Meepraten over deze wedstrijd?

Gebruik de hashtag #heltel op Twitter en mis geen enkele update.

BIJZONDER:

Voor één fan van Telstar zal de wedstrijd tegen Helmond Sport in het geheugen gegrift staan. In een vast item ter voorbeschouwing op de wedstrijd vergeleek een visboer Helmond Sport met een snotolf: ze zijn lelijk, lomp, log en je kan er niets mee.
Dat was niet zonder gevolgen: een groepje Helmond Sport-supporters plakte zijn hele viskraam vol met Helmond Sport-stickers.