Helmond Sport – Telstar

Op vrijdagavond 29 januari zullen omstreeks 20:00 Helmond Sport en Telstar in het SolarUnie Stadion aan de aftrap verschijnen voor hun confrontatie in speelronde 22 van de KeukenKampioen Divisie 2020/2021. Voor Helmond Sport betekent dit alweer de derde thuiswedstrijd in het nieuwe jaar.

Helmond Sport kan de borst nat maken tegen de formatie uit Velsen. De ploeg van trainer Andries Jonker wist de laatste 4 edities van deze wedstrijd in Helmond allemaal om te zetten in winst. Vorig seizoen wist Telstar zelfs een uiterst nadrukkelijke overwinning te boeken in Helmond: aan de hand van Reda Kharchouch (inmiddels uitkomend voor Sparta Rotterdam) wist Telstar met liefst 1-4 te winnen hier.
Als je de balans van de afgelopen tien jaar opmaakt dan is die balans lichtelijk in het voordeel van Helmond Sport. Zoals gezegd werd de afgelopen vier jaar verloren, maar in de zes edities die daarvoor gespeeld werden wist Helmond Sport vijfmaal te winnen en moest het eenmaal genoegen nemen met een puntendeling.

Als we naar het seizoen van Telstar kijken, dan moeten we concluderen dat de Velsenaren ook dit seizoen weer uitstekend presteren ondanks het geringe budget van de club. Telstar staat momenteel net wel/ net niet op een play-off plek. Als je naar de uitslagen kijkt van Telstar zien we weinig bijzondere dingen: de meeste wedstrijden tegen lager geklasseerde teams worden gewonnen en de meeste wedstrijden met verliespunten werden gespeeld tegen hoger geklasseerde teams. Telstar gleed dit seizoen wel al uit thuis tegen MVV (1-2) en uit bij Jong PSV (3-0).

Helmond Sport en Telstar troffen elkaar al eens dit seizoen. Op 23 oktober werd in Velsen met 2-0 gewonnen door Telstar. De in de tweede helft ingevallen Amerikaanse spits Sebastian Soto wist zich met beide treffers – waarvan er eentje best wel wat weg had van die van Van Basten – tot matchwinner te kronen in een verder vrij pover optreden van Helmond Sport.

Het zal er Helmond Sport veel aan gelegen zijn om de slechte reeks tegen Telstar te doorbreken. Omstreeks 21:45 weten we of dat ook daadwerkelijk gelukt is.
Wij wensen jullie in ieder geval een bijzonder mooie en spannende wedstrijd toe.

Wil je meepraten over deze wedstrijd? Gebruik dan de hashtag #HelTel op Twitter en mis geen enkele update.

BIJZONDER:
Mocht Helmond Sport tegen Telstar in de laatste minuten een voorsprong moeten verdedigen, dan doet de thuisploeg er goed aan om bij dode spelmomenten Telstar-keeper Jasper Schendelaar in de gaten te houden. De goalie ging dit seizoen twee keer mee naar voren om nog een punt te redden voor Telstar. Tegen NAC kopte hij op de lat en tegen Almere City schoot hij op de paal. En we weten allemaal wat ze zeggen over driemaal en scheepsrecht…