Helmond Sport – VVV

In speelronde 27 opnieuw een thuiswedstrijd voor Helmond Sport. Op vrijdagavond 18 februari treft de ploeg van Wil Boessen de Noord-Limburgse formatie van Jos Luhukay. Het is voor Helmond Sport en VVV Venlo al het derde onderlinge duel dat dit seizoen uitgevochten wordt. De aftrap in het SolarUnie Stadion is om 20.00 uur.

Het vorig jaar gedegradeerde VVV Venlo had het zwaar in de eerste maanden op het tweede niveau. Veel geld voor nieuwe versterkingen was er niet en daarom was men in Venlo afhankelijk van de verkoop van Giorgos Giakoumakis. Een deal werd pas laat in de transferwindow beklonken en dus kon VVV niet veel meer verrichten op de transfermarkt. Dat zorgde voor een matige competitiestart: lang bevonden zij zich ergens in het rechterrijtje, maar inmiddels zijn ze opgeklommen naar het linkerrijtje en mogen ze zelfs nog dromen van de play-offs.
De belangen voor dit duel zijn groot vanuit Venlo’s perspectief, want als het de achterstand op Roda nog goed wil maken, dan moet er gewonnen worden tegen de laaggeklasseerde teams: de categorie waar Helmond Sport onder valt.  

Eerder dit seizoen was VVV in de eigen Koel met 1-0 te sterk voor Helmond Sport. Lang leek een bloedeloze 0-0 de eindstand te worden, zeker omdat de Venlose storm van de eerste helft was gaan liggen in de tweede helft, maar een late treffer van de nota bene Helmondse Wassim Essanoussi nekte Helmond Sport.

In de voorbereiding op dit seizoen troffen VVV en Helmond Sport elkaar ook al eens. Toen op het sportpark van Wittenhorst. Die wedstrijd werd uiterst overtuigend gewonnen door Helmond Sport. Goals van Jelle Goselink (2x), Jules Houttequiet en Arno van Keilegom zorgden toen voor een 4-1 overwinning.

Het grote struikelblok van VVV dit seizoen is net als bij Helmond Sport een gebrek aan scorend vermogen. VVV is in het linkerrijtje de minst productieve ploeg. Eén van de redenen: de blessuregevoeligheid van Sven Braken. Braken is de man die voor de Venlose goals moet zorgen, maar hij miste dit seizoen al een tiental wedstrijden vanwege verschillende kwetsuren. Om die reden ging VVV de winterse transfermarkt op en viste met de uitgeworpen hengel een tweetal versterkingen op bij (Jong) FC Utrecht. Nick Venema en Rayan El Azrak maken het seizoen af in Venlo en dat werpt tot op heden de vruchten af. Gezamenlijk zijn Venema en El Azrak verantwoordelijk voor liefst acht treffers. 

Net als Helmond Sport beschikt VVV over een jonge selectie, met veel jongens afkomstig uit de eigen jeugdopleiding. In deze groep jonge spelers is ook plek voor een aantal ervaren jongens, zoals de al eerder genoemde Sven Braken en Joeri Schroijen.
Vooral die laatste moet goed beteugeld worden, want die weet doorgaans tegen Helmond Sport het net aardig te vinden.

Rond de Toss wenst jullie een mooie en spannende wedstrijd toe.

Meepraten over deze wedstrijd? Gebruik de hashtag #helvvv op Twitter en mis geen enkele update.

BIJZONDER:

In het verleden zijn al flink wat spelers actief geweest voor zowel Helmond Sport als VVV Venlo. Dat is in de huidige selectie niet anders: Aaron Bastiaans wordt voor het tweede achtereenvolgende (half)seizoen gehuurd van VVV.