Helmond Sport – Willem II

Een nieuwe periode staat voor de deur en hoe kun je die beter beginnen dan tegen een eredivisie-degradant? Willem II uit Tilburg is in speelronde 11 de tegenstander in het GS Staalwerken Stadion. De eerste periode verliep voor Helmond Sport beneden alle verwachtingen en dus is een goed resultaat in deze lastige wedstrijd – en dus in de tweede periode – gewenst. Op vrijdagavond 14 oktober rolt de bal vanaf 20.00 uur.

Het is een cliché, maar één goede periode kan genoeg zijn voor de play-offs. Daarvoor zal Helmond Sport uit een spreekwoordelijk ander vaatje moeten tappen. Dat is op voorhand al geen gemakkelijke opgave, als je kijkt naar de tegenstanders in de tweede periode. Duels met onder andere Willem II, PEC Zwolle, ADO Den Haag, De Graafschap, Roda JC en het verrassend goed presterende MVV komen voorbij tijdens het tweede kwart van dit seizoen.

Stroeve start

Het doel voor Willem II is duidelijk: direct terug promoveren naar de Eredivisie.  In de voorbereiding laten de ‘kruikenzeikers’ er geen gras over groeien, want binnen no-time haalt Willem II de ene na de andere grote naam naar Tilburg. Erik Schouten, Nick Doodeman, Matthias Verreth, Kostas Lamprou en Michael de Leeuw werden allen aangetrokken deze transferwindow.

Ondanks een karrevracht aan versterkingen, verloopt de seizoensstart stroef voor de ploeg van Kevin Hofland stroef. Zo spelen ze gelijk tegen de beloften van PSV, Utrecht en wordt bij FC Eindhoven in extremis verloren. Na het gelijke spel in en tegen Utrecht begint het te lopen bij de Tilburgers, zo worden ADO, Oss en Jong AZ verslagen en daarnaast nemen ze met een man minder een knap punt mee uit Zwolle.

Head to head

De wedstrijd Helmond Sport – Willem II werd tot op heden eenmaal gespeeld op het hoogste niveau in Nederland. Op 16 oktober 1982 was Helmond Sport met 2-1 te sterk voor de Tilburgers dankzij doelpunten van Gerrie Dijkstra en Harrie Lubse. Daarna stond het affiche enkel nog op de rol in de eerste divisie.

De laatste keer dat beide teams elkaar tegenkwamen was in 2013. Na een vroege rode kaart van Davy Brouwers had Willem II een makkelijke middag. Aan de hand van good old Bruno Andrade – die tweemaal scoorde – werd het uiteindelijk 1-4.

Dat was nog een genadige uitslag als je weet dat het twee seizoenen eerder maar liefst 0-7 (!) werd. In die wedstrijd vielen voor de rust al twee rode kaarten aan Helmondse zijde, waardoor Willem II zich al snel in een speeltuin waande en mede dankzij vier treffers van Donny de Groot uitliep naar een monsterscore.

Rond de Toss wenst jullie een mooie en spannende wedstrijd toe.
Meepraten over deze wedstrijd? Gebruik de hashtag #helwil op Twitter en mis geen enkele update.

BIJZONDER:
De wedstrijd tegen Willem II is niet alleen een mooie wedstrijd op het veld, maar zeker ook op de tribune. De Tilburgse fans reizen hun club overal achterna, want tot op heden verkocht Willem II alle uitvakken uit. In Helmond is er ook ongetwijfeld een bomvol uitvak aanwezig.