Henk Lenting

Mijn naam is Henk Lenting, ik ben 65 jaar en woon in Helmond.

Hoe ben je bij Helmond Sport terechtgekomen?
Ik ben bij Helmond Sport terechtgekomen doordat mijn vader mij een keer meenam, naar toen nog Helmondia ’55. Ik was toen een jaar of 8. Sindsdien ben ik altijd met vrienden en broers naar het voetbal gegaan. Later ook nog met mijn zoon en zijn vrienden.

Hoe ziet jouw matchday eruit?
Meestal gaan we voor de wedstrijd een pintje pakken in het HLMD Supporterscafé.

Met wie ga je meestal naar Helmond Sport?
De laatste jaren neem ik mijn oud-collega, die door een ongeluk invalide is geworden, ook mee naar het voetballen. Want, hoe meer mensen, hoe meer plezier.

Wat was je mooiste Helmond Sport-wedstrijd ooit?
Mijn mooiste wedstrijd was op 25 oktober 1981: FC Amsterdam – Helmond Sport in Amsterdam. Uitslag 0-6. Bij deze wedstrijd zat ik naast Leo Horn, de beroemde scheidsrechter en Piet Römer. Leo had toen een column in de Televizier en vermeldde daarin hoe gezellig dat de Helmonders waren.

Wat is je favoriete Helmond Sport-moment?
Mijn favoriete Helmond Sport-moment was kampioen worden en dan promoveren naar de Eredivisie in 1981/1982. Dan komen we ook meteen bij mijn favoriete trainer aller tijden: Jan Notermans. De enige trainer die het is gelukt om met Helmond Sport kampioen te worden in de Eerste Divisie.

Wie is jouw favoriete Helmond Sport-speler aller tijden?
Ik heb meerdere favoriete spelers, namelijk: Hans Vincent, Ad de Wert, Hans Meeuwsen, Harrie Lubse, John de Wolf, Wim Rijsbergen, Nelemans, Edelbloed en Vardic. Ook veel genoten van keeper Theo Custers.

Wat verwacht je van dit seizoen?
Op het moment van schrijven hebben we 4 thuiswedstrijden gehad en ziet het er hoopvol uit. Daarom hoop ik dat we dit seizoen weer een keer de nacompetitie kunnen realiseren. Dan speel je weer ergens voor. Dus trainer Boessen: Alles op de aanval!