In de laatste minuut thuis scoren tegen Eindhoven

Vorig seizoen miste Alec van Hoorenbeeck geen minuut in de Keuken Kampioen Divisie, speelde zich als uitgezette high potential van KV Mechelen in de kijker van zijn broodheer en kon dit seizoen bij de selectie van het eerste elftal aansluiten. Maar door een blessure kon hij pas in december zijn eerste minuten maken. Het voelde vreemd aan. Hij leek al die stille maanden op een tijdrijder, die een soepele lange rit rijdt en opeens in een surplace terechtkomt.

“Vorig seizoen speelde ik alles.” Van Hoorenbeeck leverde daarmee een geweldige prestatie. Hij is de enige speler van Helmond Sport in de afgelopen tien jaar die dat gepresteerd heeft. Hij lijkt een perfect sportlichaam te hebben. Maar ook de linksbenige centrumverdediger kreeg last van een blessure. “In de voorbereiding ben ik geblesseerd geraakt. Ondertussen kreeg het elftal in de voorbereidingstijd zijn vaste vorm en ging zo de competitie in. De resultaten waren goed en dus had de trainer geen reden om zijn elftal te wijzigen. Zeker niet in de verdediging. Pas in december kon ik mijn eerste wedstrijd van dit seizoen spelen.” Sindsdien pakt Van Hoorenbeeck zijn wedstrijden mee. “Ik heb tot nu toe zeven basisplaatsen en één invalbeurt gehad.”

Helmond

Binnen de samenwerking met KV Mechelen, die het tweede jaar is ingegaan, is Van Hoorenbeeck de eerste en enige Mechelse jongeling, die gelouterd door de mannelijke Keuken kampioen Divisie, is teruggehaald voor het eerste team. Hij kijkt met voldoening terug op zijn Helmondse periode. “We werden goed opgevangen en de sfeer tussen de jongens was goed. We hadden een uitgebalanceerd team met enkele oudere ervaren spelers zoals Guus Joppen die de kar trokken. Ik heb begrepen dat Helmond Sport nu een heel jeugdige ploeg heeft, zonder die kartrekkers.” Misschien dat dat de mindere resultaten van dit seizoen verklaart. “Van de stad Helmond heb ik niet zoveel gezien. Daar was corona debet aan. Tijdens de versoepelingen zijn we weleens naar de stad geweest, maar meer ook niet. Ook in het bijna dagelijks op en neer pendelen tussen Helmond en Mechelen ging veel tijd zitten en dan zie je eigenlijk alleen maar sportpark De Braak, dat natuurlijk een speciaal plekje in mijn hart heeft ingenomen.” Zijn maatje Maxime de Bie speelt er nog. “Daar heb ik nog veel contact mee. Natuurlijk volg ik Helmond Sport en als het mogelijk is kom ik een keer kijken.”

Eindhoven

Dat de derby tegen Eindhoven in Helmond een zwaarbeladen onderwerp is, heeft hij natuurlijk meegekregen. “Vorig seizoen heb ik in de thuiswedstrijd in de laatste minuut de winnende goal tegen Eindhoven gescoord. Jammer dat er toen geen supporters in het stadion waren.” Van Hoorenbeeck wist vorig jaar vaker het net van de tegenstander te vinden. “In mijn eerste seizoen als betaalde speler heb ik drie keer gescoord.” Niet onverdienstelijk voor een centrumverdediger. De memorabele goal tegen Eindhoven maakt hem meteen enthousiast om weer eens naar De Braak te komen. “Wanneer spelen jullie thuis tegen Eindhoven?”, vraagt hij nieuwsgierig. Maar even later ziet hij dat de wedstrijden van KV Mechelen en Helmond Sport op dezelfde datum gepland staan. Jammer. Ander was, nu  supporters weer welkom zijn op De Braak, ongetwijfeld een van de bezoekers een 23-jarige Belg met de fraaie naam Alec van Hoorenbeeck.   

Jan-Willem van den Enden