In Memoriam: Sjef van den Broek (89)

Sjef van den Broek was de man achter Albema Robema. Schroefjes en boutjes verkocht hij. Maar dan anders. Hij maakte een groot succes van het bedrijf, maar Sjef was geen doorsnee ondernemer. Een zachtmoedige man, met oog voor zijn omgeving, de gemeenschap, zijn familie én, natuurlijk Helmond Sport.

Vele jaren was Sjef sponsor, bestuurder en boegbeeld van de club. Hij was erbij als er wat te vieren viel, als er een trainingskamp naar Turkije georganiseerd werd, maar ook als de club een van de vele tegenslagen te verwerken kreeg. Sjef stond vierkant achter zijn club. In goede én in slechte tijden.

Kenmerkend voor de man die Sjef was, waren de kerstdagen. De avond voor kerst ging Sjef de parkeerplaatsen langs de A67 af, op zoek naar -vooral- Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs die de kerstdagen in hun cabine leken door te brengen. Leken, want Sjef en zijn vrouw Tonja, nodigden jaren achter elkaar een grote groep chauffeurs uit om in hun huis aan te schuiven bij het kerstdiner. Het waren memorabele kerstdagen, waarin Sjef zich van zijn sociaalste kant liet zien en de chauffeurs niet alleen met eten, maar ook met cadeautjes overlaadde.

Helmond Sport speelde de hoofdwedstrijd in zijn leven. In het stadion kreeg hij de gouden speld van de KNVB opgespeld, kreeg hij een hersenbloeding en bleef hij, zoveel als hij kon, een graag geziene gast. Het overlijden van zijn geliefde vrouw, die net als Sjef een groot rood-zwart had, was een groot verlies voor de markante Helmonder. Nu is Sjef zelf aan de beurt. We zullen hem missen. Sjef, bedankt voor alles wat je voor onze club hebt gedaan.