Jaap Schippers

Ik ben Jaap Schippers, 36 jaar. Woon in Mierlo en vanaf 1996 op De Braak te vinden. Vroeger op de staantribune en zittribune achter de goal. Sinds 2 jaar op Vak N.

Waarom is Helmond Sport jouw favoriete club?
Omdat HS een cultclub is: het stadion gelegen midden in een woonwijk waarbij mensen vanaf de daken voetbal kunnen kijken, het prachtige clublied, elk klein succesje wat als groot succes gevierd wordt, de gezelligheid. Ook vind ik het mooi dat veel mensen van buitenaf HS negatief benaderen. Hoe negatiever mensen over HS denken hoe mooier ik dat vind

Wat is je favoriete Helmond Sport moment?
Het hele seizoen 2002-2003. Dat seizoen ging ik overal mee heen. Een selectie met spelers die overal vandaan werden gehaald en waar bijna niemand van had gehoord. Met prima voetbal op de 3e plaats geëindigd, een periodetitel gewonnen in Oss en 6 fantastische nacompetitie wedstrijden waarin HS in Zwolle verdiende te promoveren. Helaas duurde het seizoen een kwartier te lang.

Wie is jouw favoriete Helmond Sport-speler aller tijden (en waarom)?
Jan van Dijk. Hij zette Helmond Sport in de jaren 2002-2004 weer op de kaart met een bijna-promotie in 2003. Het seizoen erna deed HS lang mee om het kampioenschap, maar toen bekend was dat hij naar RBC ging verloor Helmond Sport enkele belangrijke wedstrijden. Ik denk dat als hij was gebleven Helmond Sport kampioen was geworden.

Wat verwacht je van dit seizoen?
Als we tussen plaats 11 en 16 eindigen ben ik tevreden. Als we maar geen laatste worden. Dit seizoen overleven en stapje voor stapje weer uit de kelder van het betaald voetbal klimmen. 

Hoe ziet de toekomst van Helmond Sport er volgens jou uit? 
Dat de club blijft bestaan, in welke divisie maakt me niet uit. In het nieuwe stadion hopelijk weer richting de top 8 van de 1e divisie en eventueel paar jaartjes eredivisie meepakken maar niet ten koste van alles. Ik heb het liefste geen (buitenlandse) investeerder, maar als er geen andere oplossing is moet je daar misschien wel ooit aan gaan denken.