Jeffrey van Haaren

Mijn naam is Jeffrey van Haaren, woonachtig in Helmond. Normaal gesproken zit ik op Vak O maar wegens omstandigheden kijk ik de laatste jaren vanuit thuis. Ik kom al 20 jaar bij Helmond Sport.

Hoe ben je bij Helmond Sport terechtgekomen?
Ik ben via familie van mij bij Helmond Sport terechtgekomen. Volgens mij was mijn eerste wedstrijd van Helmond Sport een oefenpot tegen Jong Ajax. Ik was toen 8 jaar oud als ik mij niet vergis.

Waarom is Helmond Sport jouw favoriete club?
Uiteraard omdat ik een rasechte Helmonder ben en omdat de broederschap tussen de supporters heel erg heerst en dat spreekt mij heel erg aan. Dat is ook wat onze club zo mooi maakt. Resultaat hoeft niet altijd een reden te zijn om fan te worden van een club.

Wie is jouw favoriete Helmond Sport-speler aller tijden (en waarom)?
Dat is Jurgen Streppel. Een echte vechter die we bij Helmond Sport graag zien. Een clubicoon als je het mij vraagt. En ik denk dat meerdere mensen van mijn generatie die mening delen. Als Streppel in het veld stond gebeurde er altijd wel wat. Ik heb ook diep respect voor hem. En het mooiste is dat hij daarna nog trainer werd bij Helmond Sport – wat hij niet onverdienstelijk deed.

Waarvan geniet je het meest bij Helmond Sport?
Dat is de gezelligheid. Of we nu winnen, gelijkspelen of verliezen, het is altijd wel feest na de wedstrijd in de kantine. We zijn een grote familie en dat maakt onze club zo prachtig. Ook de sfeeracties voorbereiden vanuit North Side Vak O doe ik met veel plezier. Zo kan ik de club toch een hart onder de riem steken.

Hoe ziet de toekomst van Helmond Sport er volgens jou uit?
Nu we definitief groen licht hebben voor het nieuwe stadion heb ik er 100 procent vertrouwen in dat we (weer) omhoog gaan klimmen. Na jaren onderaan te zijn geëindigd wordt het weer tijd voor betere jaren op De Braak. Mijn verwachting is dan ook dat zodra het stadion er staat, we snel weer stappen omhoog gaan zetten. Met als einddoel de Eredivisie.