Jong talent in de spots: Julian Geerts

Hij reist bijna dagelijks met de trein van Tilburg naar Helmond. In coronatijd is dat wel eens lastig als er treinen uitvallen. Hij heeft het er graag voor over. Voetbal is zijn alles. Julian Geerts  begon als vijfjarige bij VV Zigo in zijn woonplaats. Via het PSV Fundament maakte hij in 2018 de overstap naar Onze Club. Als nummer 10 pikt hij regelmatig zijn goaltjes mee, zoals onlangs in de wedstrijd tegen De Meern waarin hij tweemaal met het hoofd scoorde. Met Helmond Sport JO16 is hij momenteel koploper in de 5e Divisie C.

Julian, Willem II zou voor jou een meer voor de hand liggende keuze zijn?   

Dat klopt. Met het Fundament heb ik een tijdje bij Willem II gespeeld. Op een gegeven moment moest ik kiezen tussen de jeugdopleiding bij Willem II of het PSV Fundament. Ik heb gekozen voor het laatste en ben zo dus ook bij Helmond Sport terecht gekomen.

Hoe ervaar je de jeugdopleiding bij Helmond Sport?  

Het is allemaal prima georganiseerd. Het aantal teams is nu nog beperkt. Daardoor krijg je best veel aandacht.

Wat is je favoriete positie?

Ik speel het liefst als aanvallende middenvelder. Als nummer 10 je medespelers diep steken, aansluiten en dan af en toe zelf scoren.

Wie is je grote voorbeeld als voetballer?

Ik kijk voornamelijk naar Frenkie de Jong. Hoe die speelt, hoe hij wegdraait en ballen diep geeft.

Train je veel op dat soort spelsituaties?

Ja, voornamelijk in partijvormen en positiespel waarbij je door het midden moet spelen. Je leert dan de ruimtes beter te zien.

Wat is het mooiste voetbalmoment tot nu toe?

De kampioenswedstrijd met JO13 in Groesbeek tegen Achilles ’29 met de harde kern erbij en Bengaals vuurwerk.

Zijn er ook mindere momenten geweest?

In een belangrijke wedstrijd voor open goal missen en dat er dan uit de counter een tegengoal valt. Dat blijft je wel even bij.

Heb je een bepaald ritueel voor de wedstrijd?

Nee, ik ontbijt goed en pak mijn rust. Als ik het veld op kom, dan ben ik niet bezig met wat er aan de zijlijn gebeurt maar puur met het voetbal zelf.

Hoe ziet je voetbaltoekomst eruit?

Mijn doel is FC Barcelona. Maar, eerst eens proberen in de Eredivisie te komen; PSV, Ajax of Willem II. En vandaar uit naar het buitenland.

Wat vind je het belangrijkste in het voetbal?

Dat je met je medespelers één team vormt. Niet alleen op elkaar lopen zeiken, maar ook lol hebben met elkaar.

Martie Jeuken