Jong talent in de spots: Kaan Arslan

Als Kaan Arslan niet op het voetbalveld staat, dan doet hij aan kickboksen, zwemt hij enkele baantjes of loopt al dribbelend over het basketbalveld. De 15-jarige rechtsback/wingback van Helmond Sport JO16 is een echte sportman. Op 7-jarige leeftijd trok hij de eerste kicksen aan en trapte zijn balletje bij Blauw Geel ’38 in Veghel. Daar was hij voornamelijk terug te vinden op het middelveld of in de voorste linie. Kaan werd aan het einde van het vorig seizoen gescout door Nyron Wau en speelt sinds dit seizoen bij Onze Club.

Kaan, je maakte dit seizoen de overstap naar Helmond Sport. Een wens kwam uit?

Jazeker. Ik wilde altijd al op een hoger niveau voetballen. Dit is een geweldige kans voor mij en ik ga er alles aan doen om er een succes van te maken. Naast mijn school vind ik voetbal enorm belangrijk.

Want niet iedereen kan later profvoetballer worden?

Inderdaad. Leren en een diploma halen is enorm belangrijk.

Want vinden je ouders van de combinatie voetbal school?

Ze hebben vertrouwen in mij en ze zijn blij dat Helmond Sport mij de mogelijkheid heeft gegeven.

Hebben je ouders ook aan topsport gedaan?

Mijn vader heeft in Turkije twee jaar gevoetbald in een 2e Divisieteam.

Met welke speler zou jij je speelstijl het beste kunnen vergelijken en waarom?

Het is een beetje vergelijkbaar met het spel van Achraf Hakimi of Kieran Trippier. Dat zijn harde spelers, die veel opkomen. Het nieuwe voetbal, verdedigers die fungeren als buitenspelers

Wat zijn je specialiteiten als rechtsback/wingback?

Ik ben technisch, snel en sterk. En ik heb een goede voorzet in de benen.

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd? Heb je een vast patroon?  

Ik eet niet te zwaar en focus me volledig op de wedstrijd. En ik zorg dat mijn haren goed zitten.

Wat is de belangrijkste voetballes die je geleerd hebt en van wie kreeg je die?

Wanneer je een keer geen zin hebt, dan nog ga je er tegenaan. Die les kreeg ik van mijn vader.

Wat vind je het belangrijkste in het voetbal?

Waardering krijgen voor wat je doet en plezier hebben. Dan bereik je het meeste.

Wat is een voetbalmoment om nooit te vergeten?

Na jaren rechtsbuiten gespeeld te hebben ben ik vorig seizoen direct gescout als rechtsback in mijn eerste jaar op De Braak. In de selectie van Blauw Geel JO 13-1 viel ik af en nu speel ik bij Helmond sport.

Waar speelt Kaan Arslan over 10 jaar?  

In de selectie van één van de beste clubs in Europa.

En als een profcarrière als voetballer er niet in zit?

Dan start ik een eigen bedrijf.

Martie Jeuken