Jong talent in de spots: Lars Zonneveld

Lars Zonneveld trapte zijn eerste balletje al op 4-jarige leeftijd bij de Kabouters van Oss ’20. De verdedigende middenvelder kreeg van zijn oude club te horen, dat Helmond Sport in hem geïnteresseerd was.

Hij werd vervolgens uitgenodigd om enkele dagen stage te komen lopen op Sportpark De Braak. Sindsdien verdedigt Lars de kleuren van onze club. In september was de centrale verdediger van Helmond Sport JO18 nog de matchwinner in de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen VVV. Niet lang daarna mocht hij als invaller zijn debuut maken bij het vaandelteam in een oefenwedstrijd tegen UNA.

Lars, bij Oss ’20 speelde je nog als verdedigende middenvelder?

Dat klopt. Aan het begin van dit seizoen wist ik nog niet wat de trainer precies met me van plan was. Op het middenveld of centraal achterin. Tijdens de oefenwedstrijden merkte ik, dat de verdediging wel iets voor mij is.  

Hoe belangrijk is het voetbal voor je?

Dat is erg belangrijk voor mij. Sinds ik bij Helmond Sport speel, ben ik er wel anders naar gaan kijken. Ik ben er dagelijks mee bezig, onder meer door veel wedstrijden te bekijken. Maar ik vind het ook belangrijk om tijd met familie en vrienden door te brengen.

Met welke bekende speler zou jij je speelstijl het beste kunnen vergelijken?

Als centrale verdediger met Virgil van Dijk, omdat ik het team goed kan aansturen en coachen. Als middenvelder lijkt mijn speelstijl meer op dat van Kevin de Bruyne. Ik heb een goede pass in de benen en geef graag assists op de voorhoede.

Waar blink je in uit als centrale verdediger?  

Ik heb een goede trap en ben ook sterk aan de bal. Daarnaast breng ik rust in het spel.

Hoe zorg je ervoor dat je elke week beter wordt als voetballer?

Door tijdens de trainingen dingen te vragen, die ik beter kan doen in bepaalde situaties. Ik ga er dan meer op letten, zodat het automatismen worden.

Wat is de belangrijkste voetballes die je geleerd hebt?

Hard werken en nooit opgeven is iets wat ik geregeld te horen krijg van trainers, familie en vrienden.

Moet je als voetballer ook nog op je voeding letten?

Ik let goed op wat ik eet, zodat ik me er fitter door voel. Ik drink veel water en neem voor de wedstrijd meestal een banaan of appel mee.

Wat is je mooiste of belangrijkste moment in je nog jonge voetbalcarrière?  

Dat zijn mijn debuut voor Helmond Sport JO18 tegen Leuven. We verloren met 2-5 maar ik scoorde en gaf een assist.  

Wat vind je het belangrijkste in het voetbal?

Als voetballer moet je in eerste instantie veel plezier hebben. En gewoon jezelf blijven. Je moet je als voetballer bij een BVO niet meer gaan voelen dan een ander.

Waar voetbalt Lars Zonneveld over 10 jaar?

Pff, dat is een lastige vraag. Ik zou het echt niet weten. Het is wel een droom om ooit het Engels voetbal te mogen halen.

En als een profcarrière niet lukt….wat ga je dan doen?

Op school doe ik nu de opleiding Bouwkunde. Dat is vooral het proces begeleiden van de bouw.

Martie Jeuken