Liefde!

‘Hé pa, wanneer liggen die nieuwe uitshirts van Helmond Sport in de winkel?’ Enigszins verrast kijk ik op! Aan het woord mijn zoon Guus. Hij en zijn tweelingbroer Freek wonen de laatste tien jaar bij hun moeder in de buurt van Roosendaal, maar komen regelmatig bij ons op bezoek in Helmond. Op de een of andere manier heb ik ze aan het begin van het seizoen geprikkeld met mijn ode aan het nieuwe uitshirt en het gave verhaal rondom Burnley en Helmond Sport.

Ze zijn al lang weg uit Helmond, maar nog steeds is er die liefde voor die mooie voetbalclub uit hun geboortestad. Toen ze nog in Helmond woonden, gingen deze mennekes een paar keer per jaar mee naar De Braak. Het hoogtepunt was dan de voetbaltraining met een aantal spelers van Helmond Sport. Dan konden ze hun eigen voetbalkunsten laten zien en groeiden ze boven zichzelf uit. Apetrots, zonen én vader!

Vandaag, als ADO Den Haag te gast is op De Braak, worden mijn jongens achttien jaar. Een leeftijd waar ze al lang naar uit hebben gekeken. Want dan horen ze er opeens bij. Voor de wet ‘volwassen’. Nu mogen ze alles zelf beslissen. Geen gezeik meer als ze een biertje willen op het Havenplein!
Als er om 20.00 uur wordt afgetrapt, zitten wij aan een gezellig diner. Oma en opa zijn er ook bij. Net zoals hun zus en haar vriend. En… natuurlijk hun vriendinnetjes. Mooi om die verliefde en gelukkige blikken te zien.

En dan waarschijnlijk in het midden van de avond, zijn er de verjaardagscadeaus! Ik ben benieuwd of ze de shirts direct aantrekken!

Victor Veldhof
Bestuurslid Helmond Sport