Voorwoord van onze voorzitter

Beste supporter. Welkom terug in het Solar Unie Stadion. Na maanden zonder de belangrijkste bijzaak van het leven, gaat het nu dan toch echt weer gebeuren: voetbal in Helmond, meteen tegen NAC. Laten we hopen dat het een mooie avond gaat worden.

Er is veel gebeurd, heel veel gebeurd in de voorbije maanden. Het is jullie niet ontgaan. Eerst natuurlijk de streep door de competitie vanwege dat verhipte coronavirus. Daarna stadionperikelen, gevolgd door bestuurlijke perikelen.

Ari de Kimpe en ik zijn weer ingestapt als bestuurders. Op de achtergrond gesteund door heel veel trouwe supporters en mensen die hun schouders onder de club zetten. We doen het met vele mensen. De eerste zorg was het samenstellen van de selectie. Samen met de technische commissie is er heel veel werk verzet. Een nieuwe samenwerking met KV Mechelen heeft zelfs meteen geleid tot het aantrekken van vier veelbelovende Belgische voetballers. Mechelen, al jarenlang een zusterstad van Helmond. Mooi om die vriendschapsband op deze manier nog eens sportief te onderstrepen.

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de stadionplannen. De eerste plannen waren gewoon niet goed genoeg. Dat zou echt een gemiste kans zijn geweest. Dat hebben het vorige bestuur en directie uitstekend gezien. Gelukkig waren de partners van Helmond Sport, zoals SV De Braak, het Knippenbergcollege (OMO) en JvdI, de fysioclub, bereid om terug naar de tekentafel te gaan. Er ligt een scherpe deadline, opgelegd door de gemeente Helmond. Dat maakt het wel spannend, maar niet onhaalbaar. Iedereen wil dat dit een succes gaat worden. Nu de goede wil nog omzetten in daden.

Zoals gezegd, we doen het met elkaar. Helmond Sport staat schouder aan schouder en samen maken we het onmogelijke mogelijk: Heel Helmond Sport. Dat komt tot uiting in vele stickers en spandoeken in de stad, maar ook door deze uitgave. Rond de Toss. Een stukje nostalgie, maar dan geplaatst in deze tijd. Bedacht en mogelijk gemaakt door echte Helmond Sport-fans. Prachtig. Jullie maken deze voorzitter heel erg trots. Hartelijk dank aan jullie allemaal.

Sportieve groeten,

Philippe van Esch