Niet zomaar iemand

Enkele weken geleden hebben we afscheid genomen van een bijzondere man en vriend van veel mensen van onze club en mij persoonlijk. In de wetenschap dat van mij verwacht wordt dat ik alleen maar vooruit kijk, kom ik er in dit geval niet omheen om enkele zaken wat Sjef van den Broek betreft met jullie te delen.

Sjef was niet zomaar iemand. Samen met Tonja was hij altijd het stralende, tot in de puntjes verzorgde middelpunt dat onze club en stad als ambassadeur in den lande vertegenwoordigde. Hij was er altijd bij en was als hoofdsponsor jarenlang het bepalende gezicht van onze club, waarbij Sjef zich altijd als vicevoorzitter presenteerde. Als zodanig heeft hij heel wat voorzitters, bestuursleden, directeuren en trainers voorbij zien komen.

Frans K├Ârver was voor hem de trainer bij uitstek. Frans kroop langs de lijn en vrat het gras letterlijk op als hij iets zag wat hem niet aanstond, wat in zijn ogen meer dan regelmatig het geval was …

De laatste jaren bracht Sjef door in de Dissel in Asten. Hij bleef altijd belangstellend vragen naar hoe het de club verging. Mijn antwoord op die vraag van Sjef was en is, dat we nu een voorzitter en een bestuur hebben waar de dadendrang en energie letterlijk vanaf spatten. De club is weer springlevend en in alle geledingen wordt er aan verbetering en professionalisering van de organisatie gewerkt. Er wordt in oplossingen gedacht en gehandeld waarbij de doelstelling boven alles en iedereen staat.

Dat we dit nog niet in voldoende mate op het veld terugzien is een feit dat we onder ogen zien. Over twee jaar beschikken we over een volwassen jeugdopleiding die de hartslagader van de club moet gaan worden. En ook de samenwerking met Mechelen krijgt steeds meer inhoud.

Een prima perspectief, en het  resultaat waar we allemaal zo naar smachten gaat er hoe dan ook komen.

Ari de Kimpe, bestuurslid Helmond Sport