Op de koffie bij Otto? Helmond Sport-held zamelt extra geld in voor wedstrijdboekje

Het programmaboekje Rond de Toss blijft behouden voor Helmond Sport: een crowdfundingsactie leverde inmiddels 5.000 euro op, genoeg om door te gaan. Maar als het aan de initiatiefnemers ligt, wordt het nog mooier: ex-keeper Otto Versfeld is nu ingeschakeld om nog meer euro’s op te halen. 

Wat Versfeld dan gaat doen? Nou, hij nodigt Helmond Sport-aanhangers of andere belangstellenden uit om bij hem koffie met een broodje te komen eten. Er is dan gelegenheid om een foto met de Helmonder te maken met zijn Zilveren Schoen: in 1982-1983 werd de Helmonder uitgeroepen tot één-na-beste speler van de eredivisie. 

In datzelfde seizoen verwierf niet alleen Johan Cruijff, maar ook Versfeld zelf eeuwige roem. In de uitwedstrijd tegen Ajax kregen de Amsterdammers een penalty, waarop Cruijff het balletje breed legde op Jesper Olsen. De zogeheten ‘Cruijff-penalty’ was geboren, met Versfeld als figurant. De Helmonder ging zelfs de hele wereld over. 

Keuvelen

Versfeld had naar eigen zeggen miljonair kunnen worden als hij voor iedere keer dat hij over de penalty vertelde één euro had gekregen. Nu biedt hij liefhebbers dus de kans om onder het genot van een broodje en koffie over die strafschop te keuvelen. Dat kost 12,50 euro, de opbrengst gaat volledig naar wedstrijdboekje Rond de Toss. 

Aanmelden kan per mail via info@ronddetoss.nl.

Bron: https://www.ed.nl/helmond-sport/op-de-koffie-bij-otto-helmond-sport-held-zamelt-extra-geld-in-voor-wedstrijdboekje~a1facda4/